frida.bg
ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий през най-женския месец в годината

През най-женския месец на годината няма да липсват изненади и предизвикателства. Техният пик ще настъпи заедно с първия ретрограден Меркурий за годината. Както подобава на самата женска природа, крайностите и преувеличенията ще ни съпътстват и през този месец Март, а ние ще трябва да ги понесем разумно и да се съобразим максимално с тях- като с метеорологична и съдбовна даденост.

Първият ретрограден Меркурий за 2018 година ще съвпадне с началото на астрономическата пролет и новата астрологична година, носейки фаталност, объркване и дезориентация.

ретрограден Меркурий

Подгответе се за сривове в плановете, информационните системи, комуникациите и свободното придвижване.

Ретроградността на Меркурий ще попадне изцяло под автономното управление на огнения Овен, а това допълнително ще усложни обстановката. Силата, решителността и дързостта на Овена ще бъдат в апогея си, но едновременно с това ще бъдат трудно възприемани, грешно интерпретирани и тежки за преглъщане.

ретро Меркурий

Меркурий е подвижна планета и ретро-стила не й подхожда.

Свързваме я с древногръцкия бог Хермес, покровителстващ интелекта, информацията и търговската дейност. Ретроградността на Меркурий ще засегне най-силно тези сфери, но ще се отрази повсеместно и на всички останали, без изключения.

Най-силните ретроградни трусове ще усетим в края на месец Март и около средата на месец Април. Тогава планетата ще се движи много бавно, по-малко от 40 минути на ден.

ретрограден Меркурий

Мудността на Меркурий ще ни се отрази възпрепятстващо и изтощително.

По време на ретроградния пик трябва да се подготвим за безпорядък във връзките и комуникациите. Възможни са проблеми в партньорството, транспорта, комуникационната техника, преговорите, договорите, документацията, пътуванията и покупко-продажбите. Периодът е наситен със спънки, грешки и недоразумения, и е неблагоприятен за осъществяване на нови планове, както и стартиране на нови връзки и проекти.

ретрограден Меркурий

Въпреки силното енергийно начало на астрологичната година, което ни носят пролетното равноденствие и влизането на Слънцето в знака на Овен, Меркурий ще направи всичко възможно да обърка плановете ни, и да ни върне заедно със себе си назад.

Виждаме този ретрограден порив на Меркурий не само във времето навън, където зимата като че ли се завръща с пълна сила. Усещаме ефекта му и като част от житейските си нагласи и състояния.

Ретрограден Меркурий в знака на Овен ще навява не само леден студ и сняг. Той ще донесе и нагорещена вътрешна енергия, водеща до импулсивност, сприхавост, безкомпромисност и безразсъдност.

ретрограден Меркурий

Дишайте дълбоко и запазете самообладание. Това е единственият начин да въздействаме позитивно върху мал-шансовете, с които е белязан периода.

Нужна ни е психологическа настройка, за да смекчим вероятността да станем жертви на назряващата буря. А тя наближава и носи със себе си какви ли не поразии – отломки от различни проблеми в комуникацията, междуличностни конфликти, сривове в международната дипломация и отношения, лъжлива информация, неадекватно поведение, повреди в техниката, забавяния или провал в плановете, намалена бдителност, безполезно суетене, както и всякакъв род непредвидени препятствия и ситуации…

ретрограден Меркурий

От друга страна, ретроградният Меркурий е идеален повод за отстъпим няколко крачки назад и да останем за още малко на едно място.

Най-добрата стратегия в момента е тази на търпеливото изчакване. Подобно щъркелите, които чакат снежната буря да отмине.

Подобна позиция, хармонизираща с ретроградността на планетата-посланик Меркурий ще възвърне малко нарушения баланс, зареждайки ни с енергия.

Най-добрият съвет за момента е просто да изчакаме. Търпеливо и с разбиране.

За да не сбъркате, когато Меркурий е ретрограден, бъдете в неговата сянка – бавни, тежки и съзерцателни.

ретрограден Меркурий

Като алтернатива и компенсация, по време на ретрограден Меркурий в живота ни се материализират хора и ситуации от миналото.

Периодът е подходящ за довършване на отдавна започнати дела и срещи с личности, свързани с нашето минало. Давайки заден, ние неминуемо се натъкваме на ситуации, свързани с миналото.

В този период неща, които сме смятали за изгубени могат да бъдат намерени; ситуации, които сме смятали за неразрешени могат да бъдат разплетени; хора, които сме оставили в миналото, могат да се завърнат, а старите връзки могат да бъдат подновени.

В крайна сметка нищо не е толкова зле, колкото изглежда в моменти на ретрограден Меркурий!

Просто трябва да изчакаме бурята да премине, а с това и нашата перспектива отново да се обърне от ретроградна – в позитивна, динамична, градивна и отворена към бъдещето.

ретрограден Меркурий

А до тогава бъдете внимателни и действайте подобаващо:
  • Спрете се и изчакайте
  • Избягвайте конфликтите
  • Презастраховайте се
  • Проверявайте по няколко пъти информацията и документацията, с които разполагате
  • Проверете датата на изтичане на паспорта и кредитната си карта
  • Преговорете наученият вече материал
  • Анализирайте всеки детайл по няколко пъти
  • Бъдете търпеливи, концентрирани и умозрителни
  • Заложете на бавността, търпението и вниманието към детайла

Мерете три пъти преди да срежете лентата и бройте до 3 преди да хвърлите къщата във въздуха!