frida.bg

5 вида храни, които убиват либидото

Максимата „ти си това, което ядеш“ не случайно е толкова популярна. Почти всичко във физическото ни съществуване зависи от храната и напитките, които консумираме. Включително сексуалната ни енергия. Затова ето 5 храни, които трябва да избягвате, защото правят интимния ни живот по-незадоволителен.

Пържено

За пърженото отдавна се знае, че е един от най-вредните типове храни. Води до редица проблеми и затлъстяване. По-страшно обаче е, че тези храни, заради термичната си обработка и високите нива на сол, задържат течности в тялото ни. Те водят до чревни проблеми, газове и подуване на корема. Карат ни да се чувстваме тежки и мазни. Причиняват и умора. Звучи ли ви всичко това като приятна предпоставка за уникални сексуални подвизи?

Алкохол

Много често алкохола става причина за изневери и неприятни сексуални грешки. Проблемът обаче се простира много отвъд това, че когато пием, сме неадекватни и не можем да се контролираме. Алкохолът, освен всичко, ни кара да се чувстваме изморени и депресирани дни наред след неговата прекомерна консумация. Той съдържа и огромно количество захар, което тялото ни обработва трудно и бавно. Затова и се смята от експертите за един от най-големите убийци на страстта.

Газирано

Подобно на пърженото – газираните напитки отдавна да са отречени от експертите по здравословно хранене. Те са пълни с химия и захар. Подобно на алкохола – тялото ви отделя много енергия, за да преработи тази захар. Рафинираната захар причинява тревожност, а глюкозата може да потисне някои функции на мозъка. Не на последно място – газираните напитки надуват стомаха и причиняват газове и киселини.

Сирената

Сиреното всъщност е нещо прекрасно, което, в умерени количества, е доста полезно. Разбира се, има безброй видове сирена и не всички от тях са хубави за тялото ни. Веществата намиращи се в сирената обаче засягат нивата на тестостерона при мъжете и естрогена при жените. Така че – избягвайте да консумирате прекомерно много сирена преди гореща вечер с любимия.

Бобови култури

Бобовите култури са изключително полезна и важна част от всяка балансирана диета. Но те не са най-добрия продукт, който предоставя към страхотни сексуални изживявания. Причината е много прозаична – олигозахаридите, намиращи се в бобовите култури, се смилат трудно от организма ни и затова причиняват големи количества газове в дебелото ни черво. Освен отделянето на газове, стомахът ни е подут и чувството за дискомфорт е силно. Затова – недейте да преяждате с такива култури ако искате да имате спокойна романтична вечер.