frida.bg
среща

Как да правим, за да (не) го отблъснем на първа среща?

Първата среща с очарователен представител на срещуположния пол може да завихри хормонална буря в тялото ни и … без да искаме да направим нещо, което би могло да го отблъсне. Още преди да е опознал колко точно прекрасни  сме по принцип. Първите срещи са като изпит. Ставаш ли за връзка? Ставаш ли за секс? Интересен ли си достатъчно? Можеш ли да говориш на различни теми? Лесно ли се засягаш и т.н.

Опитваме от няколко подхвърлени от другия думи да си изградим представа за това що за човек е и дали имаме бъдеще заедно. Доста сложна инженерна работа за нашето притеснено сърце, което заплашва да изскочи от гърдите ни. Е, даваме си вид на пълни непукистки, но ние си знаем – ако харесваме мъжа, то хормоните ни започват да си правят каквото си искат. И понякога – ни объркват плановете. Как да НЕ го отблъснем на първа среща? Да, трябва да имаме предвид някои неща наум, например…

Не приемайте нищо лично

Не приемайте нищо от това, което чуете на първа среща лично. Човекът няма ни най-малка представа коя сте и колко струвате. Ако той си е направил някакви изводи за вас от профила ви в социалните мрежи, мнения на приятели и т.н., и опита да се пошегува (може би просто, за да разчупи леда?!) това може да изглежда не съвсем на място. Не го приемайте лично! Всеки се държи малко или много неадекватно на първа среща, просто, защото не знае как да се държи. Запазете спокойствие и шеговито вметнете: „Ако имаш късмет наистина ще разбереш каква съм в бъдеще…“

Не се оплаквайте

Много често използваме оплакването като начин да се свържем с другите. Та нали всички имаме проблеми, а проблемите сближават. Ако се оплакваме от работата си, от жилището си, от бившия и от живота просто така, за да запълним времето – той може да го разтълкува като знак, че не сме особено позитивни. А за мъжете е важно жената да бъде източник на радост и вдъхновение. Оставете оплакванията и критиката към света зад гърба си и просто се насладете на компанията на вашия чаровен (не)познат.

Покажете увереност

Ако се съмняваме в себе си и външния си вид, в уменията и знанията си – това ще бъде забелязано от изучаващото му око. Да, някак е смущаващо да сме „на сцената“ с всички наши положителни и отрицателни страни. Но само ако той ни види истински ще може да прецени дали ни харесва такива, каквито сме. И ако отговорът е „Да!“ това е прекрасно! Увереността в себе си е качество, което ще бъде забелязано на първа среща. Тя показва на другия, че познаваме себе си достатъчно добре и се чувстваме чудесно в собствената си кожа!