frida.bg

Най-добрите съвети за плосък корем, които да приложим на практика

Пролетта наднича от ъгъла и ни напомня, че скоро ще трябва да извадим късите блузки и тънките материи от скрина. А това ни подсеща, че сякаш сме позагубили форма през дългите зимни дни, в които (да си признаем!) предпочитахме да си похапваме пред това да спортуваме! Сега е най-добрият момент да преминем към малко по-лека диета и да се погрижим за себе си, а плоският корем и чувството на лекота изискват малко по-специални усилия. Знаем, че трябва да намалим въглехидратите и да изключим пържените храни от менюто си, но какво още? Нека погледнем кои са най-добрите съвети за плосък корем и да се подготвим своевременно за късите летни блузки!

Да, на „умните“ въглехидрати

Проблемът с въглехидратите е в това, че те абсорбират много вода във стомаха и това води до подуване и чувство на умора. Само си спомнете предния път, когато хапнахте онази вкусна пица или голямата порция домашно приготвени спагети с песто? Да, коремът ни се подува и цялата ни енергия отива да преработва огромното количество въглехидрати, които сме погълнали. Нека не забравяме и „разните“ калории, които просто са запълнили стомаха ни, без да ни дадат повече от това. Затова избирайте правилните въглехидрати, които освен чувство за ситост, ще ви дадат витамини и минерали и няма да ви причинят подуване и умора. Изберете, например, сладки картофи, кафяв ориз, овесени ядки, лимец, елда и др.

Избирайте добрите мазнини

Е, не на кои да е, а на мононаситените мазнини като тези в авокадото, зехтина, кокосовото масло и ядките. Вместо да избягваме мазнините в диетата си за плосък корем, нека изберем да сме умерени в консумацията на полезни мазнини. Те ще намалят чувството ни на глад и дори ще ускорят горенето на мазнините в областта на талията ни!

Сладко -да, бяла захар – не!

Има много алтернативни начини да задоволим нуждата ни от нещо сладичко, които не включват бялата захар. Например, изберете сушените плодове, например фурми, сушени кайсии и смокини. Или си вземете сурови какаови зърна, с които можете да си направите вкусно шоколадово смути, обогатено с протеин. Също така, можем да заменим захарта в любимите ни сладкиши с приятелката на тънката ни талия – сладката стевия!

Билки за плосък корем

Приготвени като чай, билките могат да ни помогнат да се справим с подуването, както и с т.н. „вълчи“ апетит. Изберете джинджифил за изгаряне на мазнини и добро храносмилане, лайка за успокояване на раздразнения стомах и мента – за намаляване на апетита.

Правете упражнения за корем 2 пъти на ден

Да, ако искате да стегнете корема бързо използвайте всяка свободна минута, за да правите упражнения за корем. Може да са само 5-10 минути, но ако намирате по толкова 2 пъти на ден резултатите ще дойдат много по-бързо, отколкото ако тренирате час и половина три пъти седмично. Ако не вярвате, опитайте!