frida.bg
масло

Шипково масло: еликсирът за красота, от който кожата ни се нуждае

Може би знаете, че чаят от шипка е безспорен лек за възпалено гърло и простудни симптоми, но, също така, шипковото масло е истинско чудо за красота! То представлява екстракт от шипки и притежава тъмнооранжев цвят и лек аромат на шипков чай. Маслото от шипки се използва в много кремове, които се борят с признаците на стареене, акнето, пигментните петна и много други неразположения по повърхността на кожата.

Шипката съдържа изключително богато количество витамини и минерали, сред които витамин С, витамин А, витамин Е, и В-комплекс, калций, желязо, селен, манган, магнезий, фосфор, калий, сяра, силиций и цинк. Освен това съдържа мощни антиоксиданти като флавоноиди, фитохимикали и каротеноиди, които я превръщат в еликсирът за красота, от който нашата кожа се нуждае!

20130908_165149

Намалява фините линии и стяга кожата

Една от най-известните ползи на шипковото масло е способността да намалява фините линии, както и да стяга и изглажда повърхността на кожата. Това се дължи най-вече на богатото съдържание на витамин А и витамин С, които стимулират възобновяването на епидермалните клетки и заглаждането на бръчиците. Те също така стимулират фибробластите в дълбоките слоеве на кожата, които са отговорни за това кожата ни да е тонизирана и стегната.

Премахва пигментните петна

Ликопенът, който се съдържа в шипковото масло, ще подпомогне кожата ви да се справи с преждевременното остаряване. А бета-каротенът ще я предпази от свободните радикали, отговорни за хиперпигментацията. Витамин А в комбинация с витамин С ще подобрят текстурата на кожата ви. Те също така ще увеличат производството на колаген и естествените процеси по възобновяване на епидермиса. По този начин шипковото масло ще ви помогне да се справите с петната. Те малко по малко ще изчезнат с редовната му употреба.

Премахва белези

Есенциалните мастни кислини в състава на шипковото масло ще ви помогнат да се справите и с белезите. Най-важното качество на шипката – регенерацията – е в основата на възобновяването на епидермиса. Ако използвате шопково масло редовно със сигурност ще забележите разлика и постепенно заличаване на леки белези.

Хидратира кожата ви в дълбочина

Витамините и минералите в шипковото масло ще подхранят и хидратират кожата ви в дълбочина. За да бъде тя блестяща от здраве, млада за по-дълго и сияйна! Можете да втривате няколко капки масло от шипка между дланите си и да нанасяте по лицето всяка вечер. За най-добър резултат преди поставяне на нощен крем!