frida.bg

Ако отговорите с „да“ на тези 15 въпроса, значи връзката ви има бъдеще

Да си влюбен е нещо прекрасно, но твърде често имаме навика да гледаме на връзките през розови очила. А когато най-сетне ни се наложи да ги свалим – онова, което виждаме въобще не ни харесва.

В действителност дешифрирането дали връзката, в която се намираме е надеждна, качествена и ще просъществува дълго, може да бъде трудно. Затова е помислил и Гари В. Левандовски, професор по психология в Монмютския университет и създател на www.ScienceOfRelationships.com. Световният експерт по интимни взаимоотношения излезе със списък от 15 въпроси за дешифриране дали вашата връзка е добра за вас, предава Independent.

Според Левандовски ако отговорите с „да“, но наистина честно пред самите себе си, на тези въпроси, значи има голяма вероятност връзката ви да просъществува дълго. Те са направени след дългогодишен изследователски, научен, практически и интуитивен опит на експерта.

Ето и самите въпроси:
 1. Вашият партньор прави ли ви по-добър човек и вие правите ли него по-добър?
 2. Споделяте ли чувствата си, разчитате ли един друг, близки ли сте и избягвате ли да се притеснявате дали ще се разделите?
 3. Вие и вашият партньор знаете много добре кои сте и не се опитвате да се промените взаимно?
 4. Когато възникнат разногласия, вие и вашият партньор комуникирате уважително и без презрение или негативност?
 5. Вие и вашият партньор споделяте вземането на решения, властта и влиянието във връзката?
 6. Вашият партньор е най-добрият ви приятел?
 7. Вие и вашият партньор мислите повече по отношение на „ние“ и „нас“, вместо „ти“ и „аз“?
 8. Бихте ли доверили взаимно паролите си за социални медии и банкови сметки?
 9. Вие и вашият партньор имате добро мнения един на друг – без да е прекалено идеалистично?
 10. Вашите близки приятели, както и партньорът ви, смятат ли, че имате страхотна връзка, която ще издържи теста на времето?
 11. Вашата връзки е лишени измама, ревност и контролиращо поведение?
 12. Дали вие и вашият партньор споделяте едни и същи ценности, когато става въпрос за политика, религия, важността на брака, желанието да имате деца (или не) и как да бъдете родители?
 13. Вие и вашият партньор сте готови да жертвате собствените си нужди, желания и цели един за друг (без да е прекалено и да жертвате всичко)?
 14. И двамата ли сте емоционално стабилни личности?
 15. Вие и вашият партньор сте сексуално съвместими?

 

„Ако отговорите „не“ на няколко въпроса, лошата новина е, че връзката ви вероятно няма да издържи теста на времето“, смята Левандовски.