frida.bg
До 1905 г. Хелена Рубинщайн има около 8 млн. паунда

Сутрешното разтягане: за енергия и тонус през целия ден

За голяма част ставането сутрин за работа е един от най-предизвикателните моменти на деня. Иска ни се да останем още малко в леглото, да полежим, да поспим още 5 минутки … и просто да не бързаме. От друга страна, тялото ни е сковано от неподвижната позиция, в която сме прекарали нощта и често тялото ни едва-едва помръдва, издавайки типичния „пукащ“ звук, издаващ скованост и липса на тонус в мускулите. Именно в тези моменти е добре да включим качествено разтягане. По този начин ще събудим тялото, ще раздвижим кръвообращението и ще започнем деня си с едно наистина добро утро!

Разтегнете се от глава до пети

Това упражнение идва от йога, но може да се прави сутрин в леглото, без никакъв проблем. Поставете петата на единия крак над пръстите на другия и протегнете ръце над главата като сплетете пръстите. Усучете тялото си като завъртите стъпалата в едната посока, а сплетените пръсти в другата. Повторете по същия начин и в другата посока. След това разменете петите и отново усучете вляво и вдясно. Това е едно от най-щадящите и в същото време супер ефективни начини да се разтегнем сутрин, да събудим гръбначния стълб и цялото тяло и да се приготвим за деня!

Сутрешно разтягане на краката

Легнете по гръб в леглото и приближете дясното коляно до гърдите си, докато другият ви крак е спуснат надолу. Задръжте в тази позиция няколко вдишвания и след това свийте ляво коляно и поставете десния глезен върху него. Двете стъпала са в контра шпиц. Хванете дясно коляно от вътрешната страна и съвсем леко го придърпайте към гърдите. След няколко вдишвания отпуснете и повторете същите упражнения с левия крак.

Разтягане от седеж

Време е да седнете на ръба на леглото. Отворете коленете широко и просто отпуснете гръбначния ви стълб да потъне надолу между краката. Отпуснете главата и я оставете да увисне. Отпуснете ръцете и раменете. Останете тук няколко вдишвания и издишвания и бавно се изправете с усмивка. Време е да прегърнем прекрасния ден, който предстои!