frida.bg
женствеността

5 ефективни начина за усилване на женствеността – II част

Предлагаме ти няколко наистина лесни и ефективни стъпки за почитане на женствеността и БОГИНЯТА у теб! Естествено започваме от собствените ни мисли и убеждения относно тялото, сексуалността, секса като цяло. Заменяме отрицателнте модели с такива, които да активират енергията ни и ще ни направят удовлетворени и щастливи. Да започваме! Вижте първата част на статията ТУК!

Опознайте своите „горещи точки”

Да познаваме своите „горещи точки” е съществена част на това да обичаме себе си и да прегърнем сексуалността си. Все още женската сексуалност е обвита в булото на мистерията и за съжаление много от нас не са особено наясно как точно се случва изпитването на оргазъм, какво се отключва в нас, какво ни стимулира и т.н. Например много от нас не познават структурата на клитора и това, че той не е само външна точка на насладата, а има две вътрешни разклонения.

Също така много жени не знаят къде се намира т.н.  „джи точка“, смятаща се за центърът на женските гениталии, в който е концентрирано огромно количество удоволствие. Нека не забравяме и упражненията на Кегел! Да се образоваме за собствената си анатомия е наше право, както и за начините, по които да извличаме максимално удоволствие от сексуалността си.

Трансформирайте сексуалната енергия

След като се свържете със сексуалната си енергия и усетите нейната нарастващата мощ, започнете да я използвате за гориво, с което да зареждате всяка част от живота си. Съществуват много дихателни и медитативни техники, чрез които можете да качите енергията си към по-горните чакри, както и да предотвратите нейната загуба, която се случва по време на менструация и секс.

Почиствайте редовно своята аура

По време на секс ние създаваме една невидима енергийна нишка между нас и партньора ни. Неговите желания, мисли, стремежи, болки и страхове остават своя отпечатък върху нашата аура. Особено силно това преминаване се случва при правенето на секс под въздействието на алкохол и променящи съзнанието вещества.

Те ни правят още по-уязвими за това аурично нахлуване, тъй като защитите ни намаляват драстично. Затова трябва да подбираме партньорите си със знанието, че тяхната енергия ще остави своя отпечатък в собствената ни аура. Това естествено не трябва да ни спира да изразяваме сексуалността си и да се отдаваме, когато тялото и душата ни копнеят. Когато сме свързани с телата и сексуалността си, интуицията ни ще ни води дали енергията на партньора ни в момента е добра за нас.