frida.bg
момиче

Нещата, които всяко работещо момиче трябва да научи до 30 години

По нашите географски ширини „работещо момиче“ е доста неопределено понятие. Никой не ни казва как да се справяме с предизвикателствата, с които непременно се сблъскваме, а се учим на принципа на проба и грешка. Всъщност това е бавен, но много добър процес, защото уроците, които научаваме от допуснатите грешки, никога не се забравят. Учим се как да се справяме с т.н. „трудни хора“.

Учим се да се справяме с работния стрес. Учим се как да действаме след допуснат провал или грешка. Как да общуваме с хората, за да спечелим симпатиите им и т.н. И за тези неща няма наръчници. В полето на „справянето“ с междуличностните отношения и опазването на собствения баланс сме „самоуки“. И няма нищо лошо в това стига да се учим всеки ден и да подобряваме уменията си. Е, поне до 30 годишна възраст. След това има неща, които е добре да сме усвоили напълно, например…

Етикетът по ефективна комуникация

Може би сте чували за т.н. networking. Това е ефективна комуникация с цел създаване на дългосрочни работни връзки, чиято цел е сътрудничество и подкрепа. Всъщност този тип връзки са ценен капитал, който ни помага да учим, да растем, да се запознаваме с вдъхновяващи хора и да получаваме ценни възможности за развитие. Не подценявайте „networking“ срещите и се възползвайте пълноценно от този уникален кариерен ресурс!

Етикетът по управление на социалните мрежи

До 30 годишна възраст със сигурност трябва да знаете, че социалните мрежи са днешната ни визитна картичка. Пазете я „чиста“ и подбирайте нещата, които поствате, споделяте, харесвате, защото това е важно в света, в който живеем. Запазете снимките от плажа за категория „близки приятели“. Нека плажното ви тяло остане мистерия за колегите ви или бъдещия ви работодател.

Етикетът по даване и приемане на обратна връзка

Умението да получаваме конструктивна обратна връзка по спокоен и зрял начин е нещото, което ни прави професионалисти в работата. Използвайте грешките и обратната връзка, за да подобрявате уменията си, вместо да ги приемате лично. Някои неща могат да бъдат видени единствено отвъд нашата собствена мисловна кутийка. Оценете обратната връзка като безплатен трамплин за растеж. Умението да даваме конструктивна обратна връзка с внимание към чувствата на другия също е от изключителна важност. По този начин самите ние помагаме на колегите си и другите хора като цяло да подобрят себе си и да станат по-добри.