frida.bg

Какво трябва да включим в своя нощен ритуал за красота?

Имате ли свой „нощен” ритуал за красота? Всъщност повечето жени подценяват малките „стъпки” грижа за красотата преди лягане, а именно те са най-важната част от дневната грижа за кожата ни. Тя се възстановява и регенерира през различните фази на сън. Епидермалните клетки се обновяват, както и точно тогава се увеличава естествената продукция на колаген, който предпазва епидермиса от поява на фини линии и остаряване. Да, за да се събуждаме със сияйна и блестяща от здраве кожа, трябва да всяка вечер да се превръщаме в „спящата красавица”, която знае какво да направи, за да се събуди в своя приказен вид на сутринта!

Какво трябва да включим в своя нощен ритуал за красота?
Ретинолът

Ретинолът е производна съставка на витамин А и се използва като противостарееща грижа в много козметични продукти за кожата на лицето и тялото. Той може да стимулира метаболизма на кожните клетки и да ускори продукцията на колаген. Ретинолът може да се абсорбира чудесно през кожата, а когато се комбинира с определени ензими се превръща в третиноин. Редовната употреба на продукт, имащ добра формула с ретинол забележимо ще намали щетите, причинени от слънцето, както и появата на петна, бръчици и разширени пори. Ретинолът притежава невероятната способност да трансформира кожата и да я превръща в мека и сияеща.

Маската за лице

Маската за лице е прекрасно допълнение към вечерната ни програма за красота, тъй като полезните й съставки ще има цяла нощ, за да действат, а на сутринта ще можем просто да се насладим на ефектите – освежена, подхранена, хидратирана и блестяща кожа. Нека не забравяме важните правила за нанасяне на маска за лице, които ще увеличат подхранването на епидермиса, както и да заложим на качествен продукт с натурални съставки. Нанасяйте маска за лице два пъти седмично преди лягане!

Натуралните масла

Натуралните масла в ежедневната си хидратираща грижа. Те са просто невероятни! Изключително богати на витамини, минерали, антиоксиданти и хидратиращи съставки, те притежават способността да преобразят кожата ви. И то по естествен начин! Изберете правилното масло за вашия тип кожа, поставете няколко капки между пръстите си и с потупващи движения нанесете върху почистено лице точно преди лягане!

Кремът

Кремът за лице ще запечата всички полезни съставки дълбоко в епидермиса. По този начин той създава защитна среда, в коато те да действат оптимално през фазите на възстановителен нощен сън. Той, също така, ще хидратира кожата ви и ще я обогати с полезни съставки. Нанесете върху лицето и деколтето. И не забравяйте да нанесете крем за околоочен контур върху деликатната кожа около очите.