frida.bg
женствеността

5 ефективни начина за усилване на женствеността

Ако смятате, че напоследък сте доста стресирани, работите прекалено много и едва намирате време за себе си, тази статия е точно за вас! Много често жените, притиснати от работни ангажименти, отговорности и задачи преминават на режим „мъжко момиче” и забравяме за женствеността. В това няма нищо лошо ако знаем как да възстановим баланса след това, така че вътрешната ни богиня да се чувства прекрасно!

Предлагаме ти няколко наистина лесни и ефективни стъпки за почитане на БОГИНЯТА у теб! Естествено започваме от собствените ни мисли и убеждения относно тялото, сексуалността, секса като цяло. Заменяме отрицателните модели с такива, които да активират енергията ни и ще ни направят удовлетворени и щастливи. Да започваме!

Наблюдавайте мислите и вярванията си

Осъзнатостта е в основата на всяка промяна, така че първата стъпка към възраждането на женската ни енергия е да се вгледаме в своите вярвания и предразъдъци по отношение на пола ни като жени и собствената ни сексуалност.

Наблюдавайки несъзнаваните негативни вярвания, вкоренени още от детска възраст чрез възпитанието, религията, медиите и т.н., ще забележим, че голяма част от тези вярвания съставляват т.н. модел на женствеността в семейството ни генерации назад.

Този модел включва най-често ригидни представи за това каква трябва да бъде жената. Какво трябва да прави, говори, как трябва да се движи. И всъщност, тези предавани генерации преди нас модели, ни пречат да осъзнаем кои всъщност сме ние, какви жени сме, какво обичаме, какви искаме да бъдем. Осъзнавайки това, пречещо ни да бъдем себе си овехтяло наследство, време е да го оставим в миналото и да разкрием собствената си уникална женственост и да я изживеем.

Това може да стане чрез изработване на нови, подкрепящи ни вярвания и начин на мислене за самите себе си, за тялото ни и за сексуалността ни. Това, което ще ни донесе най-голямата промяна всъщност е нашата способност да бъдем осъзнати и да наблюдаваме, това т.н. „наблюдаващо състояние на ума”. В ръцете ни лежи възможността да изоставим социалния стереотип и да изберем да избираме как искаме да живеем живота си като автентични жени.

Отдайте се на страстта и желанието

Всяка от нас притежава поток от сексуална енергия, която циркулира в тялото й постоянно. Естественото ни женско състояние е да изпитваме страст към всичко. Към семейството ни, работата ни, духовността ни или някоя социална кауза. Т.е. ние изпитваме страст към всичко, което има значение за нас. Да прегърнем тази енергия означава всъщност да прегърнем самият живот. Когато се учим да почитаме нашата сексуалност като нещо свещено, всъщност ние увеличаваме жизнената си енергия и креативност. Обогатяваме всяка сфера от живота си, започваме да творим, създаваме идеи и деца. Но най-вече – чувстваме се удовлетворени с всяка клетка на прекрасните си женски тела.

Очаквайте продължение…