frida.bg
маска

Важните правила за нанасяне на маската за лице

Качеството на съставките в маската ни за лице е от изключителна важност. Но също така не трябва да подценяваме няколко важни правила за нейното нанасяне. Дори да използваме скъпа и луксозна маска за лице ако пропускаме тези ключови моменти – ефектът ще е почти нулев. И обратното. Ако подготвяме кожата си внимателно, кожата ни ще се подхрани и от маската, направена набързо с няколко съставки у дома.

Как да подготвим кожата си, за да има най-голям ефект от маската ни за лице?

Качествено почистване

Да нанесем маската си за лице, без да сме почистили кожата си е загуба на време и … пари. Ако по повърхността на кожата има остатъчни крем, фондьотен и замърсявания, просто си губим времето. Мицеларната вода и лосионът за лице не винаги отстраняват всички продукти от кожата. Измийте я с гел или пяна, които ще почистят порите ви, за да може кожата ви да е съвършено чиста и маската да подхрани кожата ви в дълбочина.

Използвайте пара

За да може маската ви за лице да се абсорбира на 100%, опитайте с пара. Подгответе купа вряла вода, добавете няколко капки етерично масло и се наведете над нея като покриете главата си с кърпа. Както при инхалациите, парата ще отвори порите ви и ще направи кожата ви готова за минералите и витамините в маската за лице.

Маска за вашия тип кожа

Много е важно да използвате маска за лице, която е точно за вашия тип кожа. Това означава, че ако имате суха кожа маската ви ще съдържа подхранващи съставки, а ако кожата ви е мазна – съставките ще са изсушаващи. Нуждите на кожата ни се променят с времето, затова нека бъдем внимателни към това какви са те, за да й осигурим най-доброто!

Таймингът е важен

Особено когато правим маската си за лице вкъщи много често забравяме да следим времето, след което маската за лице трябва да се отмие. Някои продукти започват да имат обратен ефект след изтичане на минутите, упоменати на опаковката. Затова не подценявайте тайминга и се погрижете за кожата си, за да бъде перфектно подхранена и съвършена!