frida.bg

5 лесни начина да потиснем апетита и да отслабнем

Всички ние имаме „особена” връзка с храната. Някои от нас постоянно са на диета. Други се награждават с парче торта в края на работния ден. Независимо дали се ограничаваме или си позволяваме да похапваме „каквото ни душа иска”,  е добре да познаваме няколко добри начина да потиснем апетита си, така че да контролираме порциите си по-умело. Ако можем да обуздаем апетита си, със сигурност ще можем да намалим обиколката на талията си, но най-вече, ще можем да правим по-здравословни избори и да се храним по-пълноценно!

Как да обуздаем апетита лесно и ефективно?

Карамфил

Това  е една от ай-добрите билки, които ще потиснат желанието ви за вредна храна на секундата! Просто сдъвчете няколко пресни листа и готово! Освен че потиска апетита, карамфилът освежава дъха и действа изключително добре на венците и зъбите като ни предпазва от кариеси и възпаления.

Мента

Тя стимулира храносмилателните ензими, които абсорбират нутриентите от храната и трансформират мазнините в енергия. Друг много ценен ефект от приемането на мента преди хранене е, че заедно с доброто храносмилане ще имате намален апетит. Ментовият чай може да бъде прекрасно средство да обуздаем апетита си, особено късно вечер.

Зелен чай

Не е тайна, че зеленият чай забързва метаболизма и подпомага изхвърлянето на задържаната вода от тялото. Зеленият чай също така съдържа богато количество катехини, мощни антиоксиданти, които подпомагат отслабването. Леко горчивият вкус на зеленият чай потиска апетита и за сладки храни, така че направете си една чаша ароматен чай след хранене вместо да посягате към десерта.

Босилек

Пресният босилек, освен, че ухае невероятно, може да потисне апетита ни и да ни помогне да отслабнем! Можете да си направите чай от него като залеете една ч.л. сух босилек с гореща ода или просто сдъвчете няколко пресни листа.

Вода с лимон

Лимоните са с високо съдържание на пектин, който помага в борбата с пристъпите на неукротим глад. Лимонената вода балансира нивата на pH в тялото ни, а според изследванията хората, които поддържат по-алкална диета отслабват бързо и лесно. Една чаша топла вода с лимон сутрин на гладно може да направи чудеса за здравето ни и … апетита ни!