frida.bg
етерични

Най-добрите етерични масла за нуждите на сухата кожа

Сухата кожа изисква от нас грижа, внимание и специални продукти, които да възвръщат худратацията й ежедневно. Както и да възстановяват нивата й на влага, които лесно се изчерпват. Ароматерапията може да ни помогне много в тази насока, особено ако подберем най-доброто етерично масло за нуждите и спецификите на нашата кожа, която ние самите познаваме толкова добре!

Кои са най-добрите етерични масла за нашата прекрасна и склонна към изсушаване кожа?
Сандалово дърво

Безспорно етеричното масло от сандалово дърво е най-доброто масло за суха кожа! Пренесено от Индия преди повече от 1000 години, сандаловото дърво продължава да ни изумява с уникалните си свойства да  хидратира и подхранва епидермиса в дълбочина. Особено при изключително суха кожа, склонна към раздразнения. Често сухата кожа върви ръка за ръка със зачервявания, обриви и сърбеж. Сандаловото дърво е перфектното масло в тези случаи, благодарение на антивъзпалителните си свойства.

Шипка

Маслото от шипка подхранва кожата и я държи овлажнена дълго време. То е известно със своите противостареещи свойства, огромно количество антиоксиданти и способност да прониква в дълбоките слоеве на епидермиса. Съдържа витамин А и С, които стимулират производството на колаген. Маслото от шипка действа като натурален ботокс за кожата на лицето като съдейства за елиминирането на фините линии и възвръщането на естествената й сияйност!

Лайка

Етеричното масло от лайка притежава изключителни успокояващи свойства, които ще ви помогнат да намалите раздразненията и сърбежа дори и при най-сухата кожа. Лайката също така ще подпомогне вашия епидермиса да регенирира клетките си, ще успокои зачервяванията по кожата и цялостно ще възвърне усещането за мекота и блясък по нея!

Нероли

Етеричното масло от нероли е познато със своите отпускащи и релаксиращи свойства върху цялото ни тяло, ум и сетива. То ще ви помогне да се справите със стриите и белезите, защото ускорява в изключителна степен регенерацията на епидермиса. Етеричното масло от нероли също така хидратира кожата в дълбочина и възвръща нейната мекота и еластичност.

Лавандула

Макар маслото от лавандула да е едно от най-популярните и добре познати масла на пазара, неговите свойства да хидратира кожата в дълбочина все още не са толкова известни. Лавандулата има силни антибактериални свойства, а в комбинация с масло от ший или какаово масло, се превръща в най-добрият хидратантен крем за както тялото и сетивата!