frida.bg
храни

Вкусните храни, които действат като антиейдж грижа

Всяка жена търси „фонтана на младостта“, а той често се крие в нашата диета. За щастие има вкусни храни, които действат като подмладяващ серум за тялото и лицето ни отвътре навън. Добавете ги в диетата си и се радвайте на сияйна красота, както и на перфектно подхранена и хидратирана кожа!

Сусам

Сусамът съдържа голямо количество калций, желязо, калий, магнезий, фосфор и витамините Е, А и В9. Към този пищен букет от полезни елементи добавяме богато съдържание на белтъчини, целулоза, витамини от групата В и фолиева киселина. Сусамът ще направи костите ни здрави, ще забави дегенеративните процеси в тялото и процесите на остаряване.

Авокадо

Авокадото е сред тези вкусни храни, които задължително трябва да включим в своята антиейдж грижа. То е пълно с фибри, витамин К, фолиева киселина, пантотенова киселина, витамин В5, витамин В6, витамин C и калий. В авокадото също така има два пъти повече калий от бананите и голямо съдържание на витамин Е, ниацин, рибофлавин. Авокадото се бори с възпалителните процеси в тялото, хидратира кожата ни отвътре и засилва имунната ни система.

Моркови

Морковите съдържат огромно количество витамин А, бета-каротен и лутеин. Морковите могат да подобрят зрението ви, благодарение на голямото количество витамин А. Този витамин също така ни помага лесно да се освободим от токсините в тялото си. Морковите също така могат да ви помогнат да забавите процесите на стареене. Те съдържат висока концентрация бета-каротен – силен антиоксидант, забавящ стареенето на клетките. Морковите също така ще ви помогнат да защитите кожата си от вредното влияние на слънцето. Витамин А ни предпазва от появата на бръчици, акне, дехидратация на кожата, зачервявания и петна.

Сладки картофи

Сладките картофи са богати на витамин В и са прекрасен източник на витамин С, който ще ни помогне да се справим с настинките в по-хладното време. Витамин С също така ще засили храносмилането, както и образуването на колаген в кожата ни. Това превръща сладките картофи в една от невероятните храни за здравето, но и за красота! Да не забравяме и витамин D, както и съдъранието на магнезий и калий в сладките картофи.

Куркума

Куркуминът е важен антиоксидант, който може да неутрализира свободните радикали, както и да активизира производството на антиоксидантни ензими, които по естествен начин се произвеждат в тялото. Оксидативната увреда е в основата на остаряването и на много други заболявания. Тя се причинява от добре известните свободни радикали, които на свои ред повлияват мастните киселини, протеините и ДНК молекулите ни, а куркуминът е идеалното средство за борба с тях.

Нар

Нарът съдържа огромно количество антиоксидантни, антивирусни и антитуморни свойства и се смята, че е добър източник на витамини, особено витамин А, С и Е, както и фолиева киселина. Хапвайте нар, за да неутрализирате свободните радикали в тялото ви, както и за да стимулирате тялото ви да произвежда колаген, който заличава фините линии по кожата.