frida.bg
любовта

„Червените фенери“ в любовта, които не трябва да подценяваме

Където има любов, има война. При някои двойка войната е задкулисна, някак невидима, но осезаема, когато си вътре в бурята. При други, войната е явна и битката се води пред публика – пред познати и непознати, пред семейството и приятелите. Може би ще се съгласите, че където има любов, има война.

Рано или късно всички ние грабваме оръжието на думите, на жестовете, на действията и бездействията и стреляме в целта, защото знаем точно къде е слабото място на другия. И сме забили копието право в целта. Е, има една улица с „червени фенери“ в любовта, по която всяка връзка минава. Но не като тази в Амстердам, а лична, болезнена, прикрита, с перденце, което почти показва голотата на душата ни…

Кои са „червените фенери“, които не трябва да подценяваме? Особено що се отнася до любов…
Започнали сте да се избягвате

Това може да е едностранно или двустранно. Например, вие искате да говорите с партньора си, но той решава, че точно в този момент трябва да говори по телефона. Или искате да се видите, но той си намира извинение да прави нещо друго. Може би това е стратегия да се избегне конфликт и да се запази „видимото“ спокойствие между вас, но ако там някъде има проблем, той няма да изчезне ако си заравяте главата в пясъка. Само ще стане още по-голям…

Всеки разговор ескалира до кавга

Това е малко по-различна стратегия, която отново показва, че имате проблем, който обаче не разрешавате и той става все по-горещ и готов да избухне. Запитайте се – защо не можете да говорите направо за това, което ви измъчва? Нужно ли е прозаични причини като прегорелите филийки сутрин да се превръщат в „причината“, поради която се карате. Ако има война, то нека причината за нея е явна! Така поне има шанс да се чуете, дори и с крясъци, и да изкажете това, което не можете по друг начин.

Започналите сте да криете разни неща от другия

Например, обмисляте да напуснете работа, но не сте сметнали за нужно да информирате партньора си. Или сте си купили нова рокля, но дори не ви е минало през ума да я облечете пред него. Е, когато започнем да спотаяваме разни неща от другия, колкото и малки и безобидни да изглеждат те, сме започнали да покриваме себе си с перденце на улицата на „червените фенери“, а това е знак, че нещо се случва и е време да го решите!