frida.bg

Как да влезем във форма, когато не обичаме тренировките?

Можем ли да влезем в добра форма, без да тренираме? Е, това е любимия въпрос на всеки от нас, който предпочита да си остане вкъщи и да гледа сериали, вместо да вдига щанги и да върти педалите на колелото във фитнес залата… Е, поне такава е представата ни за „здравата“ тренировка. Все пак няма нищо лошо в това да сме мързеливи и да избягваме тренировките, които … да, определено ни напрягат дори и само при мисълта за тях вече се чувстваме уморени. Ако не обичате да тренирате, няма проблем. Има начин да влезете в добра форма и без тях. Е, не съвсем, но съществуват начини за стягане на тялото в доста пасивно положение. Нещо като почивка и тренировка в едно. Какво имаме предвид?

Разходете кучето в парка

Това никак не звучи като тренировка, нали? И все пак ако разхождате кучето за 20 минути два пъти на ден, това ще тонизира тялото ви, без да се усетите. Кучетата са игриви същества и също като нас обичат да се движат спонтанно. Можете да поиграете с домашния си любимец, да се позабавлявате на чист въздух и защо не, да потичате заедно с него дори и само 10 минути!

Направете няколко пилатес упражнения

Пилатесът е страхотен метод за стягане на тялото ни, докато в същото време си лежим и си почиваме. Всъщност много пилатес упражнения са насочени към активиране и стягане на определен мускул в тялото ви, докато цялата останала мускулатура е в пълен покой. Можете да ги правите, докато гледате телевизия. Няма да усетите как бързо ще стегнете бедрата и корема!

Посетете ин йога практика

Ин йога е много релаксираща практика, която ще отпусне цялата ви нервна система и в същото време ще събуди и разтегне мускулите и сухожилията ви, за да усетите тялото си витално и освободено от скованост и блокажи. Ин йога предлага релаксация и упражнения в едно, но най-вече – пълно отпускане на ума и блаженство!

Хапвайте повече зеленчуци и плодове

Пролетта е близо, а богатството от пресни сезонни плодове и зеленчуци е на ръка разстояние! Хапвайте повече витамини и минерали и най-вече, обичайте тялото си! Когато обичаме себе си избираме да се храним със прясна, здравословна, богата на хранителни вещества храна, която ще ни даде енергия, виталност и здраве!