frida.bg

5 безспорни предимства на електрическата четка за зъби

Устната хигиена е изключително важна не само за това да изглеждаме красиви и с блестяща усмивка, но и за да сме здрави. Не случайно зъболекарите съветват да отделяме специално внимание на зъбките си и да се грижим за тях като ги почистваме редовно и посещаваме редовно зъболекарския кабинет за профилактика и когато е необходимо – лечение. А за здрави и блестящи зъбки все повече хора започват да използват електрическа четка за зъби.

Това не е учудващо, тъй като тя има много предимства в грижата за устната ни кухина пред обикновената, с която всички ние сме свикнали още от деца. Електрическата чека за зъби използва силата на вибрациите с различни честоти и специални нишки, с които почиства остатъците от храна, премахва плаката и петната, грижи се за венците и дори избелва зъбите ни само за 30 секунди. И всичко това без инвазивно търкане и раздразване на венците. Какви точно са предимствата на електрическата четка за зъби и защо да я изберем пред обикновената?

Тя върши цялата работа

Единственото, което се иска от вас е бавно да я придвижвате в основата на венеца, а тя ще свърши цялата работа по почистване на зъбите. Без претриване на емайла и раздразване на уязвимите венци – електрическата четка премахва плаката и остатъците от храна и в същото време нежно масажира венците.

Заздравява венците

Ако страдате от кървящи венци или гингивит, електрическата четка за зъби е за вас! За разлика от обикновената четка за зъби, която ние трябва да движим мануално и често не особено внимателно, електрическата има степени за чувствителни зъби и венци, която работи с вибрация, пригодена за уязвими венци. Използвайте електрическа четка и ще забележите, че възпалението във венците просто изчезва.

Премахва петната

Кафе, черен чай, вино. Списъкът с любими храни, които оцветяват емайла ни е дълъг. Електрическата четка за зъби притежава много косъмчета, които вибрират на честоти, които със сигурност отстраняват петната по зъбите ни. За да се радваме на блестяща и бяла усмивка.

Отстранява плаката

Електрическа четка за зъби се движи в лек наклон, така че нежно достига до плаката и я отстранява. Това няма да ни спести профилактичните прегледи при стоматолога. Но със сигурност ще ни спести инвазивното премахване на зъбния камък на неговия стол.

Лесна за използване и икономична

Използването на електрическа четка за зъби е лесно и икономично. Макар самото закупуване на четката да ви се струва тъкмо обратното, в дългосрочен план това е добра инвестиция. Защо това е така? Главите на електрическите четки се сменят на няколко месеца и е нужна съвсем малко електрическа енергия, за да ги поддържаме в работен режим. Също така – спестяваме паста за зъби, тъй като за едно измиване се използва количество, колкото грахово зърно. Бързо и ефективно почистване, което наистина си струва!