frida.bg
финансите

Как да повишим приходите си, без да сменяме работата?

Всяка жена има нужда от ясна стратегия за повишаване на приходите. Защо това е така? Обичайно наблягаме на това колко е важно да се развиваме, да надграждаме уменията си, да ставаме все по-добри професионалисти, но често пропускаме частта, свързана с финансите. Сякаш тя е гарантирана, а всъщност не е. И за да бъде всичко ясно и добре формулирано, трябва да добавим и увеличаването на приходите си в професионалните си цели. Как да повишим приходите си, без да правим радикални промени като това да сменим работата си?

Каква сума пари искате да получавате месечно/годишно?

Много е важно да имате яснота какво възнаграждение искате да получавате. В крайна сметка няма как да повишите приходите си ако не знаете колко точно смятате, че заслужавате. Ако смятате, че не заслужавате увеличаване на приходите, естествено, че няма да го получите. И обратното. Всичко започва от това да повярваме, че искаме/заслужаваме/можем да увеличим финансовите си постъпления на месечна/годишна база.

Намерете странична дейност, която може да ви носи 5% приход

Може би си мислите, че нямате време за допълнителна работа. Всъщност всеки има достатъчно време, стига да го организира правилно. Помислете, 5% не е особено голяма разлика, но ако стъпите върху тях отварят пространство за много повече. Важното е да започнем и да завъртим колелото на промяната към увеличаване на личните финанси.

Поискайте увеличение на заплатата

Особено ако работите от години на това място, може би е време да поискате увеличение на заплатата. Естествено, калкулирайте сметките и аргументите си добре. Всяко ръководство няма да приеме тази молба сърдечно, но ако можете да защитите основанието си за повишаване на заплатата ви, което да съответства на качеството на работата ви – вероятността да получите това, което искате е голяма. Много хора не получават увеличение на заплатата просто защото никога не са си го поискали.

Подкрепяйте с пари благотворителни каузи

Това не е начин за директно увеличение на приходите ви, но има много полезен ефект в дългосрочен аспект. когато даваме, дори и когато нямаме много, ние започваме да действаме и мислим от позицията на изобилието. По този начин завъртаме още веднъж енергетиката на успеха. Нека бъдем щедри, за да бъде животът щедър с нас. И да, приходите ни ще нараснат!