frida.bg

Енергични и в добра форма независимо от възрастта

С възрастта мускулната ни маса намалява, чувстваме се отпаднали, а енергийните ни нива падат до ниски стойности. За да запазим мускулната си маса и костната си плътност дори и с напредването на годините е нужно да полагаме усилия за това – да тренираме редовно, както и да консумираме богата на полезни хранителни вещества диета.

Енергични и в добра форма независимо от възрастта

Според ново изследване, има два ключови фактора, които ще ни помогнат да останем енергични и в добра форма дори и когато възрастта ни напредне. Това са тренировката с тежести и протеинът. Колкото по-качествен и пълноценен протеин приемаме през живота си, толкова повече храна даваме на мускулите си, за да останат те здрави и плътни с напредването на възрастта.

От друга страна, тренировката с тежести е изключително важна, за да работят мускулите ни и да поддържат добрата си форма. Съотношението между умерена силова тренировка и редовна консумация на пълноценни протеини е всичко, от което тялото ни се нуждае, за да се чувства младо и жизнено много по-дълго време.

Жените трябва да обръщат дори повече внимание на това дали консумират достатъчно протеини в ежедневието си. Те също така трябва да наблегнат на тренировките с леки тежести, за да поддържат мускулите си здрави и тонизирани.

Можем да приемаме висококачествен протеин като консумираме повече чисто пилешко месо, риба, кисело мляко и извара, яйца и др. Нека не подценяваме и растителните източници на протеин. Например, ядки, семена, бобови култури (боб, грах, леща), както и соевите продукти (тофу, соево мляко).

Протеинът е важен, както и тренировките. А когато ги комбинираме – добра тренировка с тежести и диета с достатъчно протеини – резултатът е повече от задоволителен. Увеличаване на мускулната маса, вътрешна сила, енергия и тяло, което пращи от жизненост независимо от възрастта ни!

Причетете още:

Каква е връзката между протеините и изграждането на мускулна маса и защо е връзка и към здравето на тялото изобщо

Снимка: flickr