frida.bg

Харизма – магичната съставка, която отваря всички врати

Има хора, които са надарени с очарование, което привлича всичко, което си пожелаят. Те излъчват топла енергия, която отваря всички врати по пътя им. Обикновено наричаме този позитивен магнетичен ореол около тях харизма и всички тайно искаме да притежаваме малко повече от нея. Със сигурност познавате такива хора, а може би и вие сте един сред малкото щастливци, на които харизмата идва по природа. Повечето от нас обаче трябва да положим усилия, за да развием в себе си това прекрасно качество, което привлича най-добрите обстоятелства, хора, предложения и събития в живота ни.

Как да развием своята харизма и да я првърнем в магнит?
Бъдете меки

Много често харизматичните хора се отличават с една специфична мекота – в начина, по който вървят, както и в начина, по който говорят. Всяко тяхно движения излъчва мекота, а очите им светят с един характерен блясък. Всичко това говори за енергия, позитивно отношение към живота и спокойствие, а тези качества са наистина заразни.

Бъдете уязвими

Харизматичните хора много добре познават силата на уязвимостта. Точно тя разрушава защитните стени между тях и добрите обстоятелства в живота им. Те си позволяват да направят искрен комплимент, да покажат емоция, понякога слабост, да разкажат лична история. Точно тези качества, които повечето от нас са свикнали да възприемат като знак за слабост – са тяхната сила. Те създават топли и искрени отношения с другите . Защото уязвимостта привлича доверие, състрадание, емпатия.

Научете се да изслушвате

Харизматичните хора могат не само да се изразяват, те са наистина добри слушатели. С емпатия, състрадание и искрен интерес към другите, те създават един поток на комуникация, който въздейства върху общуването на много нива. С позитивна енергия и внимание към другите и света около нас … сме на крачка да станем най-харизматичната версия на себе си!

Отразявайте прекрасното у другите

Няма по-харесван човек от този, който умее да отразява позитивните качества у другите. Когато забелязваме и акцентираме върху прекрасното у хората около нас, ние без усилие им помагаме да повярват в себе си. Както и да се превърнат в още по-прекрасни същества – защото ние знаем, те наистина са способни!