frida.bg

Кои са най-добрите билки за бърз метаболизъм и отслабване

Факт е, че ароматните билки са полезни за здравето ни. Те също така правят храната ни благоуханна и вкусна. А когато подберем правилните сред тях – те могат да забързат метаболизма ни и да ни помогнат да отслабнем. Кои билки и подправки за първенци сред тях и защо да ги включим в диетата си за отслабване?

Чили

Капсаицинът в лютите чушлета се свързва с повишено изгаряне на мазнини, редуциране на обиколката на талията и намален апетит. Добавяйте чили в храната си, за да дадете мощен бууст за метаболизма си и да активирате процесите по стопяване на мазнините.

Черен пипер

Благодарение на специалната си съставка пиперин, черният пипер притежава способността да забързва метаболизма ни и в същото време да стимулира тялото ни да изгаря повече калории. Това се случва благодарение на процеса термогенеза. Пиперинът също така подпомага абсорбирането на полезни съставки от храната, която консумираме. Още една причина да поръсваме с черен пипер вечерята и обяда си!

Джинджифил

Още една лютива подправка, която притежава способността да намали апетита ни и да редуцира глада ни за сладка и вредна храна. Според нови изследвания, джинджифилът може да увеличи метаболизма ни с цели 20%, препоръчително е да се приема под формата на чай на празен стомах или преди хранене.

Куркума

Тази „златна“ подправка намалява възпалителните процеси в тялото, които често са в основата на затлъстяването и повишаването на телесното тегло. Тя също така неутрализира свободните радикали в тялото, а според нови изследвани, забавя дегенерацията на когнитивните функции и елиминира токсините.

Кардамом

Тази ароматна подправка тонизира храносмилателната система, неутрализира газовете в стомаха и спомага за премахването на токсините от тялото. Ако искате да използвате кардамома за ежедневен детокс пийте по една чаша чай от кардамом всеки ден!

Канела

Канелата стабилизира нивата на кръвна захар. Тя също така е силен антиоксидант и притежава противовъзпалителни свойства. Смята се, че канелата забързва метаболизма и редуцира мазнините в областта на корема. Поръсвайте с щипка канела кафето или чая си редовно, за да има максимален ефект!