frida.bg
той

По какво да разпознаем, че той (вече) не е щастлив във връзката ни

Има една интересна закономерност във връзките – разбираме, че другият не е щастлив последни, просто защото отказваме да приемем реалността такава, каквато е. Не искаме да видим и приемем фактите, защото мисълта, че нещо не е наред и другият може да реши да си тръгне от връзката е твърде болезнено… А фактите са толкова явни, че ще всеки ден ни предизвикват да ги видим. Това е голям парадокс, тъй като ако по-рано видим, че другият не е щастлив ще можем да направим нещо, да проведем онзи разговор, които свързва парченцата обратно, преди те да са се разпилели непоправимо. По какво да познаем, че той не е толкова щастлив във връзката ни, както преди?

Той избира да излиза с приятели, вместо да прекара време с нас

Вие предлагате да гледате филм, да сготвите любимата му храна или да се гушкате … Но той казва, че вече се е уговорил с приятели. И това се случва вече толкова често, че почти нямате време да се видите. Явно нещо се случва с вашия любим мъж. Ясно е, че опитва да постави дистанция между вас. Може би има нужда от време да премисли какво иска или … просто вече не се чувста щастлив. Време е да го попитате какво се случва  с него. Опитайте да бъдете подкрепящи и разбиращи, но все пак, ако той продължи да предпочита приятелите си пред вас, трябва да поставите граници и да поискате обяснение.

Той сякаш присъства, но не чува и дума от това, което му казваме

Няма начин да не разпознаете това поведение. Той присъства, но има меланхолично-отнесен поглед, който крещи „просто не съм тук“. Тишината е по-опасна и от бурните крясъци. Явно нашият любим преживява нещо или отказва да се приземи и да говори открито за нещата, които го тревожат. Ако това апатично и тъжно настроение продължи, внимавайте. Той е започнал да се отдръпва, а това е сигнал за проблеми в рая.

Той използва фразите винаги/никога твърде често

Един от явните сигнали, че любимият ни е започнал да се отегчава е, когато започне да използва твърде често фразите „ти никога/винаги…“, придружени с типичното обръщане на очите. Скука, тъга, отчаяние, какво ли още не. Не си затваряйте очите за знаците, че нещо в другия се случва, а говорете открито. Имате да право да знаете какво се случва с другия. Най-малкото, не е нужно той да остава с вас ако не ви оценява достатъчно…