frida.bg
дупка

За рождените дни и сатурновата дупка като парче шоколадова торта

Може би сте забелязали, че около месец преди рождения ни ден  нещо започва да се случва. При мен това прозрение дойде значително късно в живота, но в навечерието на 30-те ми години Сатурн реши да ми покаже влиянието си не само чрез моя личен опит, но и чрез опита на всички рожденици наоколо. Тъй като познавам много хора, родени в зодията, в която и аз, някак нямаше как това озарение да ме подмине. Е, не и тази година.

Сатурн: звездният лайфкоуч като „на гости“

Смята се, че Сатурн е нещо като зодиакален лайфкоуч, който ни поднася изненади точно преди рождения ден. Той ни напомня да обърнем лице навътре към себе си и да се запитаме дали живеем живота, който ние отреден и сме объркали пътя. Като мъдър учител, Сатурн ни връща някои уроци и факти, които е крайо време да осъзнаем и интегрираме. По нов начин. Смята се, че Сатурн прави няколко големи кръга в нашия живот на всеки 7 години като преминава през 4 основни етапа отново и отново. Поне докато научим уроците си.

  • 7-8 години: предизвикателството е постигане на ред, воля, дисциплина
  • 14-15 години: бунт срещу правилата и авторитетите, които ни пречат да проявим собствения си Аз
  • 22-23 години: предизвикателството е свързано с интегриране в обществото, изграждане на собствена позиция
  • 29-30 години:  през точи 4 етап Сатурн се завръща отново на мястото си, описвайки един завършен кръг. Смята се, че това е първия връх в живота, който бележи зрелостта, както и времето, в което човек поема пълна отговорност за себе си и развива потенциала си.

Тези периоди се повтарят отново и отново, а Сатурн ни учи как да поемаме отговорности и как да създаваме основата и скелета на живота си. На 59 години е следващият връх в живота на човека, в който той преминава към следващо ниво на зрялост. До тук добре, но какво се случва, когато тези предизвикателства някак не са посрещнати? Е, те ни се връщат отново и отново заедно с шоколадовата торта на рождения ден. Или сметановата, както я предпочитате.

Ако имате известни предизвикателства точно в този период трябва да знаете, че това е голяма възможност. Да, земята под краката ви започва да се разклаща, самооценката ви също, а настроението ви циркулира от потиснатост до гняв. Естествено без причина. Това е моментът да стиснем зъби и да вземем живота си тотално в ръце. Ако искаме да променим живота си на 360 градуса, сега е моментът! И нека не забравяме – тортата! Тя трябва да бъде голяма, сладка, като триумф на волята ни, с която сме издържали поредния тест на Сатурн. Време е за празник, време е за ново начало!