frida.bg
моринга

Моринга: новата суперхрана за красота (и как да я използваме!)

Ако до сега не сте чували какво е моринга, то вече е време! Тази зелена суперхрана набира скорост и се превръща в един от най-силните трендове в грижата за красотата и здравето ни. И има защо! Макар да е позната най-вече като билка, тенденциите клонят все повече към използването й като натурално чудо в грижата за красотата.

Тя притежава изобилие от хранителни вещества, сред които витамин А, витамин C, калций и калий. Все повече козметични производители включват морингата във формулите на козметичните разкрасители за лице. Но защо да чакаме? Можем да използваме морингата за красота като го добавим както в сутрешното си смути, така и в маската за лице! Защо и как да използваме морингата, за да дадем мощен бууст на вътрешната си красота?

Моринга за идеална кожа

https://www.instagram.com/p/Ba6bDDOlHE6/?taken-by=feramoringa

Ако имате несъвършенства по кожата си или искате да предпазите епидермиса си от изсушаване и поява на фини линии – използвайте моринга ежедневно! Тя съдържа витамин А или естествен ретинол, както и букет от витамини, които ще освежат и възобновят епидермиса ви. Витамин Е ще й помогне да се справи със замърсяването на околната среда и ще я предпази от преждевременно стареене, а желязото ще забърза естествените й възстановителни процеси.

Прочетете още:

Масло от моринга: най-добрата „нова“ съставка в грижата за кожата

Моринга за блестяща коса

https://www.instagram.com/p/Bd8cfXcjAhL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Ако подхранвате косата си с масла – арган, кокосово масло или масло от макадамия – опитайте да добавите 1 с.л. моринга на прах в 1 с.л. от любимото си масло. Нанесете като маска и изчакайте 15-30 минути, за да могат прекрасните съставки да подействат. Антиоксидантите в морингата ще направят косата ви блестяща и ще стимулират продукцията на кератин в косъма като по този начин ще засили растежа й и ще я направи силна и здрава!

Моринга: за красота отвътре навън

https://www.instagram.com/p/BZ1MXYaFyZ7/?taken-by=feramoringa

Морингата съдържа богатство от витамини и минерали, които безспорно я превръщат в една от най-актуалните суперхрани. Освен това тя ще засили имунната ви система, ще редуцира възпалителните процеси в тялото ви, а богатото й съдържание на антиоксиданти ще ви помогнат да се справите с оксидативния стрес и замърсяването на околната среда.