frida.bg

5 практики, които могат да възстановят емоционалния ви баланс

Средата на зимата е доста особен период. Сякаш всичко е притихнало в очакване, а минутите се изнизват мъчително бавно. Липсва ни слънчевата светлина, а енергията и настроението ни криволичат в минорната гама. Това не е случайно. През зимата времето се забавя, за да даде възможност на семената да се приготвят за разцъфтяване. А ако погледнем на това метафорично, времето се забавя, за да ни даде възможност да погледнем в себе си и да се погрижим за вътрешната си хармония и баланс.

Знаем, че това е много лесно на думи и не толкова лесно на практика. Има много външни фактори, които ни оплитат в мрежите си и заглушават вътрешния ни глас. Но също така, има много външни практики, чиято цел е само една – да ни помогнат в освобождаването от стреса и възстановяването на емоциналния ни баланс. Ако търсите нещо, което да ви помогне да изървите този път, предлагаме ви няколко нови практики точно за тази цел!

Ин йога

Saddle

Ако търсите движение и релаксация в едно ин йогата ви предлага идеалното решение. С бавни движение и задържане в определени пози – цялата йога практика е насочена единствено към отпускане на тялото ви и пълна релаксация. Малко по малко с помощта на тази йога практика ще фокусирате ума си и ще се освободите от мислите, които създават вътрешния хаос. Лиспата на мисли и присъствието в настоящия момент ни освобождава от стреса и ни връща ни в естественото ни състояние на баланс и хармония.

Дихателни упражнения

Pranayamas

Все повече йога студиа и СПА центрове предлагат специални класове, в които се набляга върху правилното дишане. Макар често да подценяваме дишането, работата с него е ключът към пълното възстановяване на емоционалния ни баланс. Смята се, че дишането е в пряка връзка с емоционалното ни състояние, както и с качеството на нашите мисли. По време на тези класове ще научите специалните дихателни техники. А с редовното им прилагане на практика ще започнете не само да се освобождавате напълно от стреса. Ще усетите и голяма разлика в начина, по който реагирате на стресиращите стимули, които ежедневно ни обсипват отвън.

Медитация в солна стая

Sani Beach Club The Club Spa

Медитация + солна стая? Вече това е напълно достъпно! Медитацията ни помага да се освободим от стреса и връща напълно емоциналния ни баланс, а солната стая подпомага тялото ни с нейните антивъзпалителни и успокояващи свойства.

Гонг баня

Gong

Т.Н. „гонг баня“ е метафорично обливане на цялото ни същество с лечебните звуци на гонг и тибетски купи. Гонг медитацията ще ви помогне да се отпуснете и освободите от натрупания стрес и напрежение от ежедневието, да успокоите ума си и да премахнете негативните мисли и емоции. Тя е идеална практика за възвръщане на емоционалния баланс и преживяване, което наистина трябва да опитате!

Антистрес масаж

Asian lady relax in skin care aroma therapy

Релаксиращия масаж има силно изразен лечебен ефект, подобрява кръвообръщението засилва лимфообръщението, намалява напрежението и болките  в болезнените области по тялото. С негова помощ ще освободите тялото си от напрежение и скованост и ще се почувствате като нови!

Снимки: flickr