frida.bg
ferretti

Alberta Ferretti пролет/лято: минимализъм с аромат на капучино

Италианският бранд Alberta Ferretti представи изключително нежна колекция, от която почти се долавя финия аромат на капучино… Комбинацията от пастелни тонове, ламе, блясък и в същото време приглушен минимализъм разкриват нови нюанси от палитрата на Ferretti и ни вдъхновяват по нов начин за предстоящия пролетен сезон.

Ferretti и очарованието на пролетта

Италианският бранд успя да съчетае някои от най-хитовите тенденции със стил и финес, които нямаше как да не отбележим. Изчистен минимализъм, пастел, облечен във фин блясък, древногръцки елементи, напомнящи на богинята на любовта Афродита… И в същото време комбинация от смели десени, които се преплитат с ориенталски мотиви. Феерични ръкави и прозрачни материи, воали и бродерии, които ни отпращат към реминисценции с Ориента…

Със сигурност дизайнерката има вкус и мярка – блясъкът е заглушен, перата преливат в цвят „мляко с какао“, а моделите са едни от най-добрите в света на красотата. Марта Хънт, Изабел Гулар, Хейли Болдуин, Шанина Шайк, Джоан Смолс, Барбара Палвин и Мария Боргезе представят уникалните творения на италианската дизайнерка.

Шифонът безспорно е една от любимите материи на Алберта Ферети. Тя го включва почти във всяка колекция като и този път не прави изключение. Шифонът е изключително нежна материя, която обвива жената в мистериозност и красота, а какво е пролетта без ефирност и непринудено очарования… Ferretti омагьосват с красиво поднесена женственост…

Една от любимите ни тенденции –  цветът капучино и мляко с какао – аромат, който сякаш долита и при нас директно от улиците на Милано… Изящни материи, топли цветове, бродерии и асиметрични прехвърляния, които превръщат моделите на Ferretti в изящно изкуство.

Освен всичко друго, Alberta Ferretti за пролет/лято представи невероятна минималистична колекция бански костюми – целокупни и изцяло в черно. Но стилни и изключително елегантни. Вдъхновяваща, минималистична и в същото време елегантно-екстравагандна! Със сигурност ще почерпим свежи (и стилни!) идеи за предстоящия пролетен сезон от тази невероятна колекция. Тя безспорно е истинска наслада за естетическите ни сетива!

Снимки: https://www.instagram.com/p/BeIqIzrDicJ/?taken-by=albertaferretti