frida.bg
вълни

Елегантните вълни в косите: и защо това е прическата на 2018-та!

Ако ви предстои официален повод или просто искате да приготвите косата си за излизане с приятелки заложете на холивудските вълни. Те са на път да се превърнат в тотален хит! Изненадайте всички с елегантност, класа и стил и си направете тази прическа, вдъхновена Джесика Частейн, Марго Роби и Наоми Уотс. Точно така, много от известните красавици избраха точно тази прическа за появата си на червения килим на Златните глобуси и това не е случайно. Тази никога не излизаща от мода прическа навява усещане за ретро изтънченост, непреходен стил и красота, която няма нужда от нищо щармантно, за да грабне погледите. А най-хубавото е, че можете да си направите елегантни вълни „по холивудски“ съвсем сами само с мъничко внимание към детайла!

Защо холивудските вълни са прическата на 2018-та година?
На снимката: Катрин Лангфорд (вляво) и Марая Кери (вдясно)

Избрахме няколко прически от наградите „Златен глобус“, които се проведоха само преди дни! Признаваме, че изборът беше труден, тъй като много от известните красавици, които присъстваха на Наградите бяха избрали точно холивудските вълни за част от своя бляскав холивудски аутфит. Като водеща тенденция през тази година се очертава естественото излъчване с щипка класическа елегантност. Към класическите вълни винаги можем да добавим бляскав модерен аксесоар, който да превърне визията ни в нов класика с креативен прочит.

На снимката: Маделин Брюер (вляво) и Джесика Частейн (вдясно)

Независимо каква е дължината на косата ви класическите вълни ще ви превърнат в кралици. Те стоят прекрасно както на дълга, така и на къса коса, а за да си ги направите сами удома ще са ви нужни само няколко неща. Това е спрей за обем, който защитава косата от висока температура; маша или т.н. „шиш“ маша, с която да направите къдриците и спрей за фиксация и блясък.

На снимката: Марго Роби (вляво) и Натали Моралес (вдясно)

Напръскайте косата със спрей за обем, докато е още влажна и изсушете. Внимателно я направете на път и внимателно разделете косата си на сектори. Захващайте по-големи кичури ако искате по-едри вълни и не забравяйте да навивате внимателно от корена до върха за максимално гладък резултат. В края изчакайте кичурите да се охладят напълно и фиксирайте със спрей за блясък.

На снимката: Ивон Страховски (вляво) и Кери Уошингтън (вдясно)

Дори вълните ви да не станат идеални винаги можете да ги разрошите и да ги направите небрежни. Не знаем дали такъв е случаят с прическите на Кери Уошингтън и Ивон Страховски. Но безспорно те изглеждат прекрасно в небрежния прочит на класическите холивудски вълни!

Снимки: БГНЕС