frida.bg
възпаленията

Най-ефективните средства за справяне с възпаленията по кожата

Едно от най-неприятните неща е да се събудиш сутрин, да погледнеш в огледалото и да видиш една огромна пъпка по средата на нищото. Ей така, просто защото законът на Мърфи точно днес е решил да и напомни за себе си. Е, всяка жена има моменти като този. Независимо колко старателно се грижим за кожата си като я почистваме, подхранваме и овлажняваме – ненадейно се събуждаме с една от тези епидермални „изненади”.Може би просто сте твърде стресирани напоследък, а нивата на стресовите хормони, както знаем, влияят на настроениеята на нашата кожа. Или сме в ПМС синдром и хормоните ни може би са полудели? Каквато и да е причината за появата на несъвършенства по кожата можем ефективно да им противодействаме като се доверим на най-добрите за целта домашни средства, според дерматолозите! Кои са те и как точно ще неутрализират възпаленията по кожата ни?

Спешна помощ с лед

Дерматолозите съветват, кубче лед ще неутрализира възпалението и ще намали червенината около пъпката. Студеното кубче лед ще предизвика контракции в клетките на кръвоносните съдове като по този начин ще стесни техния диаметър и ще повиши кръвното налягане. Това, според специалистите, ще намали възпалението.  За да изпробвате този метод просто притиснете кубче лед в засегнатата област и задръжте, докато мястото започне да „пари“.

Топла вода и аспирин

Благодарение на салициловата киселина в състава си, аспиринът ще ви помогне да премахнете пъпките по-лесно от всичко останало. Не случайно много козметични продукти за справяне с възпаления включват салицилова киселина. Просто стрийте на прах една таблетка спирин и добавете мъничко количество вода, докато се получи кремообразна паста. Поставете малко количество само върху пъпката и изчакайте 5 минути, за да подейства.

Маска с мед и куркума

Според дерматолозите, можем да успешно да атакуваме възпаленията по кожата с добрия стар мед, но е добре да добавим и куркума на прах. Смесете ½ ч.л. куркума с 1 с.л. мед. Объркайте добре и нанесете върху кожата като маска за лице. Оставете да действа 5 минути и отмийте с хладка вода. Куркумата има силни противовъзпалителни свойства, а медът, от своя страна, антимикробни. Двете съставки в комбинация ще редуцират зачервяването и много скоро ще върнат прекрасния вид на вашата кожа!