frida.bg

Отслабвайте, без да се лишавате от сладките изкушения

Ако искате да се разделите с няколко излишни килограма след празниците и сте решили да премахнете напълно всички т.н. вредни храни, внимавайте! Рязкото редуциране на калорийния прием заедно с пълното премахване на любимите ви храни (като шоколада!) може да има обратен ефект. Всъщност можете да отслабнете и без да се лишавате от сладките изкушения, просто изберете здравословните варианти. Те ще ви дадат нужната сладост, настроение и енергия, без да се отразяват зле на диетата ви. Вижте и нашите предложения!

Какаови зърна

Няколко какаови зърна ще заситят глада ни за сладко и ще забързват метаболизма ни, без да добавят излишни сантиметри към талията ни. Освен суровото какао ще ни осигури една добра доза магнезии, както и фибри, които ще забързат храносмилането ни.

Фурми

Фурмите са идеалното решение, когато ни се хапва нещо сладко, а сме на диета. Те съдържат натурална фруктоза, която бързо ще засити глада ни за сладко и освен това са супер подходящи за консумация в средата на деня, когато енергията обикновено пада и се чувстваме малко или много уморени и летаргични. Фурмите със сигурност ще ни дадат мощен енегиен шот!

Мед и бадеми

Бадеми, потопени в мед – тази комбинация е изключително вкусна и полезна! Полезните фибри, мазнини и протеини в бадемите бързо ще ни заситят. Те също така ще ни осигурят витамин Е, магнезий, калций и фолат. А медът е щипка полезно удоволствие, която прави магията пълна!

Ябълка с натурално фъстъчено масло

Ако все още не сте опитали комбинацията между ябълка и натурален фъстъчен тахан – време е да я пробвате! Таханът има много приятен сладък вкус, а в комбинация с ябълка засища глада ни за дълго!

Мляко с какао

Топлото мляко с какао ще засити „сладкото ви зъбче“, както нищо друго. Смята се, че това е най-добрата напитка за спортисти. Млякото съдържа голямо количество белтъчини и въглехидрати, които ще доставят енергия на мускулната тъкан и по този начин ще ви помогне да се възстановите след тренировка.

Черен шоколад

Не се лишавайте от любимия си шоколад по време на диета, просто бъдете умерени и избирайте качествен черен шоколад с над 70% съдържание на какао. Може би си мислите, че за да отслабнете трябва да спрете напълно консумацията на сладки храни. Но ако си посолявате едно блокче черен шоколад след вечеря всъщност увеличавате вероятността да спазите до край диетата си, както и наистина да се разделите с тези няколко килограма!