frida.bg

3-дневен следпразничен детокс план за плоско коремче

Празничните трапези останаха зад гърба ни и е време да се погрижим отново за храносмилателната си система и перфектната форма на нашето коремче. Може би и вие похапвахте доста вкуснотийки с много захар, мазнини и въглехидрати и усещате тежест в стомаха, подуване и дискомфорт? Е, това е нещо нормално по това време на годината, но нека върнем лекотата в стомаха си бързо и лесно с този 3-дневен детокс за плоско коремче!

Преминете на леки храни

Дайте си три дни, в които да консумирате предимно леки храни. Какво ще рече това? Топли крем супи, зеленчукови пюрета, хумус, задушени зеленчуци, леки плодове, смути напитки, чай. Въздържайте се от консумация на месо, тестеени изделия и захар. Все пак става въпрос за тру дни, нека храносмилателната ви система си вземе 3 почивни дни, в които да поема само леки за обработване и за предпочитане топли храни.

Най-добрите видове чай за плосък корем и лекота в стомаха

Увеличете приема на пробиотици

Тази полезна бактерия подхранва и подпомага нашето здраве отвърте. Тя стимулира храносмилането, засилва метаболизма, подобрява качеството на съня ни, настроението и енергията ни през деня. Не е тайна, че по време на празничния сезон доста затрудняваме храносмилателната си система, консумирайки различни храни и то в по-големи количества от нормалното. Пробиотиците ще помогнат на стомаха ни да се справи с подуването и чувството за тежест. Те ще забързат метаболизма и ще намалят количеството на вредни бактерии в чревната ни флора.

Пробиотиците: защо са толкова важни и как да си ги набавим

Рестартирайте нивата на pH в стомаха си

Празничното преяждане води до увелчаване на киселинността в тялото и нарушени нива на pH. За да бъде храносмилателната ни система здрава трябва осъзнато да увеличим броя на добрите бактерии в стомаха си. Дайте рестарт на киселинния баланс в тялото си като започнете деня с чаша топла вода със сока от половин лимон. Можете да замените лимоновия сок с 3 с.л. качествен ябълков оцет.

5 съвета за поддържане чревната ни флора в перфектна форма