frida.bg

Стегнете мускулите на корема с тези лесни съвети и упражнения

Искате ли да стопите мазнините в областта на корема бързо и ефективно? Е, това е напълно възможно стига да направите някои леки промени в начина си на живот, както и да включите точните упражнения за стягане на коремните мускули. Ако наистина искате да си върнете плоското коремче (от преди празниците!) последвайте тези съвети и правете редовно упражнения, които унищожават мазнините в областта на корема!

Избирайте правилните храни

Стегатото коремче започва от чинията ни и това, кеото слагаме в нея. Премахнете всички преработени храни, както и храните със добавена захар от менюто си. Оставете далеч бялото брашно и тестените изделия, те не ви дават нищо друго освен ситост. Опитайте да се храните с повече сезонни плодове и зеленчуци, чисти протеини, ядки и семена, пробиотични и пълнозърнести храни. Пийте много вода и похапвайте малки порции на интервали от 2-3 часа. Това ще засили метаболизма ви, за да изгаряте повече калории по време на трянировка и не само.

Спете достатъчно

Спите ли достатъчно? Може би напоследък покрай всички коледни и новогодишни партита сънят ви съвсем не е редовен? Трябва да знаете, че ако искате да засилите метаболизма си и да изгорите излишните килограми трябва да започнете да спите достатъчно – минимум 8 часа на нощ.

Премахнете солта

Подуване? Знаем за какво става въпрос. Оптайте да ограничите приема на сол и да увеличите приема на вода, за да се справите с подуването и задържането на вода. Когато се освободите от задържаната вода ще забележите, че всъщност не сте качили особено този празничен сезон, просто сте се чувствали така заради задържаната вода в тялото ви.

Правете тази тренировка 3 х седмично

Тази тренировка включва едни от най-добрите упражнения за стягане на мускулите на корема! Правете я 3 х седмично и много скоро ще забележите видими резултати. Не е толкова трудно да стегнем корема, тайната е умерено здравословно хранене, почивка и упражнения, които буквално разтапят мазнините!