frida.bg
червило

Малките трикове за нанасяне на червило, което издържа цял ден

Ако обичате да носите толкова актуалните ярки червила вероятно ви е омръзнало те постоянно да се размазват по устните ви. И не само –  следи по чашата за кафе, дрехите ви и … кожата по лицето ви. Това е доста неприятно и изисква постоянно да проверявате дали червилото ви е на мястото си и да го коригирате. За щастие тези малки трикове ще ви помогнат да направите всяко червило дълготрайно и без следа от разтичане.

Ексфолирайте устните си

Премахнете мъртвата кожа от устните си, за да сте сигурни, че цветът ще остане точно там, където сте го поставили. Можете да използвате комбинацията от мед и захар, с които да направите нежен ексфолиращ масаж на устните си. Така те ще станат нежни и гладки, готови за следващата стъпка.

Използвайте коректор

Изполвайте коректор или малко количество фондьотен, за да очертаете кожата около устните ви. Това ще помогне на цвета на червилото ви да остане на мястото си, независимо дали отпивате от чашата си с вино или показвате очарователната си усмивка!

Използвайте молив

Макар моливът за устни да не е толкова популярен напоследък, той е най-доброто средство, което ще ни помогне да направим червилото си дългорайно. Изберете подходящ нюанс в хармония с вашето червило и запълнете устните с него.

Нанесете пласт червило

След като сте нанесли молив за устни е време да нанесете пласт от любимото си червило. Можете да използвате четчица за нанасяне а червило, с която безупречно ще очертаете контурите на устните си. Избирайте червила, които не изсушават устните ви, а ги подхранват с хидратиращи съставки.

Попийте излишъка със салфетка

След като сте нанесли един палст червило поставете фина салфетка върху стните ви, с която да попиете излишната влага на червилото. Но не само. Вземете малко пудра с обемна четка и напудрете усните си през салфетката. Това е един от любимите трикове на гримьорите, с който червилото просто се запечатва на мястото си.

Нанесете още еди пласт червило и вашите устни са готови да посрещнат деня в усмивки и без никакво разтичане!