frida.bg
манука

Медът от манука: най-добрата натурална грижа за кожата ни

Медът от манука е на път да се превърне в най-модерната грижа за кожата, благодарение на новите проучвания, които доказват способността му да лекува тялото ни както отвътре, така и отвън. Австралийското чудо (медът на манука се произвежда именно там!) се смята за един от най-добрите видове мед в цял свят поради високото си съдържание на активни съставки.

Медът от манука: природно чудо за нашата кожа

Богат на витамини от групата В, желязо, магнезий, манган, фосфор, калий, натрий и цинк – медът от манука е уникално природно чудо за нашата кожа. Коцентрацията на полезни и лечебни вещества в него е четири пъти по-голяма от тази в обикновения пчелен мед. Не случайно народните лечители изплзват от векове медът от манука като лечебно антибактериално, противогъбично и антивъзпалително средство. Но все повече започва да се набляга на мощните подхранващи, хидратиращи и лековити свойства, които медът от манука има върху нашата кожа. Как той помага на кожата ни?

Неутрализира бактериите и възпаленията

Този специален мед притежава способността да предпазва нашата кожа от бактерии, което го превръща в ефективно натурално средство в борбата с проблеми като акне, обриви и други. Също така, манука доказано намалява възпаленията, стимулира регенерацията на клетките и бързото възстановяване на епидермиса.

Предпазва кожата от стареене

Медът от манука увеличава производството на колаген и стимулира възстановяването на клетките на епидермиса. Също така, благодарение на огромното количество антиоксиданти в състава си – той неутрализира свободните радикали и предпазва кожата от преждевременно стареене.

Хидратира кожата в дълбочина

Медът от манука хидратира епидермиса в дълбочина за дълго време, възстанвява еластичността й и подсилва естествените процеси на регенерация. Моменталната хидратация е един от първите ефекти, който ще забележите още след първото нанасяне на меда върху кожата ви. Тя ще стане изключително мека, гладка, хидратирана само след едно нанасяне.

Как да използвате този вълшебен мед в грижата за кожата? Нанасяйте го като маска за лице 2 или 3 пъти седмично. Оставете маската върху епидермиса между 15 и 30 минути и след това отстранете като накиснете мека кърпа в топла вода. Поставете я внимателно върху кожата на лицето. Изчакайте още 5 минути и премахнете кърпата. Влажната кърпа ще отстрани излишния мед, без да премахва полезните съставки. Така ще извлечете максимална полза, а кожата на лицето ви ще стане удивително мека и подхранена!