frida.bg
заедно

Разговорът, който трябва да проведем преди да заживеем заедно

Има много причини, поради които двойките заживяват заедно. Понякога в основата на това важно решение стоят доста практични причини, например да се намалят разходите. Понякога двойките решават да заживеят заедно просто защото искат да прекарват колкото се може повече време с другия или просто защото разстоянието между жилищата им е твърде голямо.

Реалността ни показва, че много двойки взимат решението да започнат да живеят заедно доста импулсивно и често … поради грешните причини. Тази крачка е важна и символизира голям преход в развитието на двойката. А когато това решение не е обмислено добре естествено носи след себе си последствията на грешния избор.

Има няколко неща, които е добре да обмислим внимателно преди да вземем решение за съвместно съжителство. И най-вече, проведете важният разговор, в който изяснявате как си представяте живота си ЗАЕДНО!

Каква е причината, поради която искате да живеете заедно?

Искате да намалите биовите сметки или сте във финансово затруднение? Или просто смятате, че вече ви е време да заживеете с някого и защо да не пробвате с този чаровен мъж, с който излизате от три месеца? Бъдете внимателни! Съвместният живот идва със своите предизвикателства и със сигурност ще постави на изпитание нервите ви, както и ще „провери“ колко издръжлива е връзката ви? Ако не сте изградили нужното доверие и не познавате навиците си – това може да доведе до преждевременен разрив в отношенията.

Как точно ще плащате сметките си?

Дали ще делите сметките си 50/50 или ще съобразите разходите с доходите на всеки от вас – това е вторият най-важен въпрос, който трябва да обсъдите със своя любим човек. Много често темата за парите се пропуска и това води до недоразумения и напрежение. Изяснете кой какво ще плаща от самото начало, за да избегнете неловки моменти и сблъсъци ан тема пари.

Как разрешавате споровете си?

Третият най-важен въпрос е: как всъщност сте разрешавали споровете помежду си до този момент? Всеки човек използва различни стратегии за „измъкване“ от напрегнати ситуации. Едни се затварят в себе си, други – избухват, трети се правят, че нищо не се е случило. Много важно е да прецените дали можете да се справяте с предизвикателните ситуации в живота по един зрял начин – общуване, общуване, общуване! Комуникацията е изключителна важна, както и това всеки един да се чувства разбран и обичан – независимо от всичко!

Как си представяте връзката ви в бъдеще?

Да, съвместното съжителство ще постави на масата един от тежките въпроси в любовта, а именно – имаме ли бъдеще заедно? Ако се съмнявате или още нямате точен отговор, по-добре изчакайте докато получите вътрешна яснота. Съвместният живот може да бъде страхотен, но само когато сме наясно какво искаме и очакваме, какво сме готови да дадем и с какво сме готови да направим компромис. Ако не сте сигурни по-добре задръжте импулса да бъдете в обятията на любимия си през цялото време – нека моментът узрее и любовта да ви отведе там, но когато сте готови!