frida.bg
тъмни

Тъмни кръгове под очите никога повече с тези лесни съвети

Тъмни кръгове под очите? Подпухване и видими капиляри? Причините за тяхната поява са много – от генетична предразположеност, забавена циркулация на кръвта и алергии до начинът ни на живот – сън, диета и стрес. Опознаването на факторите, които стоят в основата на тъмните кръгове, ще ни даде идея какво да променим в ежедневието си, за да се предпазим от тяхната поява.

Липсва ли ни сън? Стресирани ли сме? Приемаме ли достатъчно витамини и минерали с храната, която консумираме? Нека започнем от начина си на живот и да включим най-добрите натурални средства, които се борят с тъмните кръгове и хидратират околоочната зона.

Кожата около очите обича студено

Тъмните кръгове често вървят ръка за ръка с типичното сутрешно  подпухване на околоочната зона. Наплискайте лицето си със студна вода или масажирайте за кратко зоната под очите с кубче лед. Това ще свие кръвоносните съдове и ще отстрани бързо подпухването.

Ограничете кофеина в диетата си

Диетата ни играе важна роля както в създаването на тъмните кръгове под очите, така и за отстраняването им. Например, пиенето на твърде много кафе и напитки, съдържащи кофеин, може да подпомогне образуването на тъмни кръгове. Избягвайте кофеина и наблегнете на свежи и пълни с витамини и минерали хранителни продукти.

Използвайте околоочен крем с ретинол

Нанасяйте сутрин и вечер околоочен крем с  ретинол. Той ще подпомогне естествените процеси на образуване на колаген в кожата около очите и в същото време ще я направи гладка, хидратирана и освежена.

Спа удома с розова вода

Розовата вода притежава свойството да омекотява и тонизира околоочната зона, както и да премахва тъмните кръгове под очите. Потопете памучно тампонче в качествена розова вода и оставете върху очите за 15 минути. Правете тази ароматна процедура 2 или 3 пъти седмично за оптимален резултат.

Околоочна грижа с бадемово масло

Бадемовото масло също притежава уникалната способност да премахва тъмните кръгове под очите. Смесете няколко капки бадемово масло с няколко капки витамин Е и нанесете нежно под очите с леки потупващи движения. Правете тази процедура всяка нощ и много скоро ще забележите разликата!