frida.bg

Пилоксинг: бокс и пилатес за перфектно изваяно тяло

Спортът е всичко друго, но не скучен, a доказателство за това е новата система за стягане на цялото тяло – пилоксинг. Тя съчетава ефектите на пилатеса и бокса, а резултатът е стегнато, тонизирано тяло и стотици изгорени калории. За щастие, пилоксингът става все по-популярен и у нас (проверете най-близката фитнес зала!)

Пилоксинг: от Холивуд до фитнеса на ъгъла

В основата на тази интересна и супер интензивна система за здраве стои шведката Вивека Йенсен. Тя е персонален треньор на много извстни личности в Холивуд като Хилари Дъф и създава пилоксингът като начин клиентите й да влизат бързо в най-добрата си форма. В основата му лежи концепцията за засилване на женската сила, а според Вивека, тя не само ще ви помогне да се отървете от излишните килограми, но и ще повдигне самочувствието ви и ще ви накара да се чувствате убийствено секси.

Всяка пилоксинг тренировка е с продължителност един астрономически час, а треньорите обещават да смъкнете между 500-900 калории смо за едно посещение. Звучи като магия, но високоинтензивната кардио част в съчетание с изометрични упражнения наистина е способна да постигне това. Ако отидете на клас по пилоксинг инструкторът ще ви даде специални ръкавици с опция за поставяне на тежест. Те ще ви помогнат да стегнете ръцете, ще засилят ефекта от кардиото и наистина ще ви предизвикат!

Как точно пилоксинг тренировката ще ви помогне да отслабнете?
Кардио, кардио, кардио

В основата на пилоксинга е постоянното движение – танци, бокс и пилатес, които в съчетание заздравяват всяко мускулче по тялото ви. Едно е сигурно, с пилоксинг ще се забавлявате, докато топите килограми!

Плосък корем

Пилоксингът набляга върху заздравяване на мускулите на корема, защото коремът – това е нашия вътрешен център на сила. Благодарение на него подобряваме цялостно стойката си, както и всяка друга активност от ежедневието. Силен корем – силно Аз!

Гъвкавост

Много от движенията в пилоксинга наблягат на издължаване на мускулите, което води до увеличаване на гъвкавостта. А колкото по-гъвкави ставаме, толкова повече се предпазваме от контузии, редуцираме болката в коленете и кръста, както и подобряваме цялостния баланс на тялото си.

Самочувствие

След всяка тренировка по пилоксинг ще бъдете една крачка до мечтаното тяло – а това в съчетание с доброто настроение и освобождаването на едно добро количество серотонин, хормона на щастието, – е, вие сте способни на всичко и тепърва ще разбирате на какво точно!

Снимка на корицата: piloxing.com