frida.bg
рапунцел

Съвременната Рапунцел, която превърна живота си в приказка

Рапунцел оживява, а ние се потапяме в една съвременна приказка, в която феите сипят бляскаво вълшебство над света, за да стане той едно по-добро място за живот. Е, мечтите са си мечти, но 23-годишната рускиня Анастасия Сидорова съумява да превърне живота си в приказка, а ние просто й се възхищаваме. Тя се превърна в абсолютен хит в онлайн пространството, благодарение на дългата си над 1 метър естествена коса.

Рапунцел или просто Анастасия

View this post on Instagram

Почему волосы электризуются? – При электризации волосы торчат в разные стороны, некрасиво пушатся, не слушаются при укладке. Это объясняется тем, что волосы электризуются под действием статического электричества. При трении, например, при расчесывании или при соприкосновением с одеждой, в волосах образуются положительно заряженные ионы, в результате чего волосинки, заряженные положительно, отталкиваются друг от друга, и начинают пушиться и разлетаться. Легче всего поддаются электризации сухие, ослабленные волосы. Процесс электризации усиливает сухой воздух в помещении, особенно в зимний период. Причина тому – отопление и воздействие других отопительных приборов, которые сильно сушат воздух в помещении. -
Самый простой способ устранить электризацию – повысить влажность в помещении (увлажнитель, ионизатор воздуха). Фены и утюжки можно также выбирать с функцией ионизации, расчески лучше выбирать не пласстмассовые, а с антистатическим покрытием. Так же один-два раза в неделю делайте питательные маски для волос, а перед тем как расчесать волосы используйте спрей, содержащий кератин. – Как вы боретесь с электризацией волос?

A post shared by Сидорова Анастасия (@sidorovaanastasiya) on

Тя има 389,000 верни последователи в Instagram, а снимките й са като извадени от вълшебна приказка за съвременни вълшебници. Освен прекрасни сники, Анастасия споделя своите тайни за невероятна коса – как да накараме косата си да расте по-бързо, как да се предпазим от косопад и какви маски да си правим вкъщи, за да я подхранваме всеки ден.

Живот като приказка с щастлив край

https://www.instagram.com/p/BYnULpCHnYB/?taken-by=sidorovaanastasiya

Макар животът й сега да изглежда като извадна от филм на Дисни, това не винаги е било така. Преди 5 години Анастасия се разболява от андрогенетична алопеция или с други думи – наследствено предавана болест, която води до ранно оплешивяване. Само на 18 години и в разцвета на хубостта си, Анастася намира оплешивели петна по скалпа си. Шокирана от диагнозата, която срива самочувствието й – рускинята не губи вярва в себе си.

Но след няколко консултации със специалисти тя успява да се съвземе и да пребори оплешивяването. Анастасия научава всички писани и неписани тайни за това как да поддържаме косата си, за да бъде тя перфектна и успява да превърне разкошната си коса в тотален хит не само в Русия, но и в цял свят.

Към момента Анастасия Сидорова има твърди правила в грижата за косата и скалпа си. Тя никога не използва преси за изправяне на косата и маши за къдрене.  Сред най-важните й правила е да изчака косата й да изсъхне на 60% след миене преди да използва сешоар. Ансатасия редовно взима добавки Омега-3 и витамин D и нанася маска с кератин след абсолютно всяко измиване на косата.

Какво мислите са съвременната Рапунцел?