frida.bg

Елън Дедженеръс – харизматичната водеща, в която Холивуд се влюби

Елън Дедженеръс е една от най-популярните и успешни жени в Америка. Има свое собствено ток-шоуто, което се казва „Шоуто на Елън Дедженеръс“. Както всеки постигнал успеха си с труд и нейният път към славата е дълъг и постигнат с хъс и множество усилия.

Родена е на 26 януари 1958 година в Луизиана. Още от малка има интерес към Stand-Up комедията и актьорското майсторство. Поради тази причина представя скечове в клубове и кафенета. Постепенно започва да се явява на кастинги и да се снима в различни продукции. Първото ѝ участие е в сериала „Open House“ от 1989 година. Там влиза в ролята на Марго. Популярността си добива в сериала „Елън“. Превъплъщава се в главната героиня Елън Морган през 1997 година. Прожекторите се обръщат още повече към нея, когато публично заявява в „Шоуто на Опра Уинфри“, че е хомосексуална. Това обаче не успява да ѝ попречи да се превърне в една от най-успешните жени на нашето време. Така през 2001 година тя създава „Шоуто на Елън Дедженеръс“.

Предаването ѝ е в типичния нощен ток-шоу формат. Целта му е развлечение и забавление на публиката и зрителите

Успява да го постигне с различните си рубрики, които ни карат да се смеем от сърце. Елън обича да включва публиката в предаването си. Най-често го прави като играе игри с тях, сред които и нейната собствена – “Heads Up”. Често изненадва и радва участниците с различни награди. Традиция са и танците с публиката в предаването. Както във всяко ток-шоу, Елън също кани на гости в студиото си звезди. Сред тях се нареждат Бионсе, Ченинг Тейтъм, Деми Ловато, Пинк, Джъстин Тимбърлейк, Дрю Баримор, Джош Дюамел, както и самата Опра Уимфри. Безброй други знаменитости, чиито звезди блестят в Холивуд, са се настанявали на мястото до нея. Понякога обаче гостите ѝ са не известни личности, а нейни почитатели, които иска специално да изненада или талантливи деца, които да покаже на света.

Освен невероятно чувство за хумор, Елън има и огромно сърце

Като любител на животните решава да стане веган и се включва в множество кампании против насилието над тях. Също така често е дарител в благотворителни акции. Участва и в борбата срещу заболявания като СПИН-а, хроничния стрес и други.


Усилията и успехите ѝ няма как да останат незабелязани. Поради тази причина печели десетки признания. Носителка е на общо 30 награди „Еми“, 20 награди от „People’s Choice Awards“, една от които за хуманитарните ѝ дейности, 9 награди от „Teen Choice Awards“ и много други.

Ключът към успеха на Елън е уникалната връзка, която има със зрителите си. Тя е свързана с тях и не спира да общува с феновете си. С невероятните си магнетичност, харизма и чувство за хумор зарежда всеки човек в студиото или пред малкия екран. Притежава рядък талант – да дарява щастие и усмивки на хората.