frida.bg
гримът

Гримът е магия! И как да подчертаем чертите на лицето си

Гримът е магия! А постигането на перфектния грим не означава само да използваме подходящите тонове и гами, а и да го съобразяваме с формата на лицето, очите и формата на устните. Гримът трябва да се нанася така, че да е в хармония с чертите на лицето ви. Каквато и да е неговата форма, правилното поставяне на грим може да подчертае красивите ви черти и да скрие недостатъците. Точно с тази цел подбрахме няколко уникални съвети за постигане на идеалният грим според чертите на лицето!

Овално лице

Формата на лицето ви овална ли е? Е, вие сте една от онези щастливки,  които изглеждат добре с всякакъв грим. Вие нямате нужда от контуриране – на овалното лице отива всичко! Единственото нещо, което можете да направите е да подчертаете реално естествените си черти.  Свободни сте да експериментирате!

Кръгло лице

Ако имате кръгло лице с бузки и заоблена брадичка и искате да изтъните формата, отговорът се крие в по-тъмният нюанс руж. За да допринесете този ефект трябва да нанасята ружа върху най-изпъкналата част на скулите в посока към косата. Също така можете да сложите руж и от двете страни на челото към косата – така лицето ви зрително ‘’отслабва”!

Сърцевидно лице

Дамите с тази форма на лицето имат широко чело и тясна брадичка. Ако имате такива черти и искате да го направите по-хармонично обърнете внимание върху грима на очите си. За целта използвайте черна очна линия, спирала и сенки за очи.

Големи очи

Ако имате големите, красиви очи на Мила Кунис можете да ги подчертаете и да им придадете по-голям драматизъм с помоща на черни, морскосини или тъмнокафяви сенки. Избягвайте светлите цветове като бяло или пастелните тонове.

Малки очи

Знаете ли, че бледите сенки за очи могат да направят очите ви по-големи? За да увеличите визуално очите си и да ги направите по-изразителни използвайте светли и блестящи сенки и за черешката на тортата – много спирала! Избягвайте тъмните цветове и матовите сенки в сгъвката на клепача. Можете да поставите тъмен цвят сенки единствено във външните ъгли на очите си! По този начин не само ще уголемите визуално очите си, но и ще подчертаете техния цвят.

Големи устни

По-големите устни се очертават с молив. Необходимо е контурът  да минава под устната, минете от вътрешната страна на външния ръб и внимателно очертайте извивката на горната устна. На останалата част от устните нанесете любимото си червило и устните ви ще изглеждат обемни и красиви. Избягвайте матовите червила,  изсушават устните и зрително намаляват обема им, а  перлените червила  придават на устните мигновен обем.

Малки устни

 В миналото фините и добре оформени устни са били признак на изтънченост и благородство. Въпреки това много жени се притесняват от тънките си устни и искат да изглеждат по-сочни и привлекателни. Забравете за ботокса и филингът. Достатъчно е да избягвате тъмните цветове. Използвайте гланц в светли натурални цветове. Текстурата също е от значение – перлените частици и блясъкът разпръскват светлината и придават по-голям обем. Не на последно място подхранвайте устните с балсам, който е богат на растителни масла. Така ще забавите появата на малките бръчици, които свиват устните и придават по-срог вид!

Използвайте магията на гримът и бъдете ослепителни!

Автор: Габриела Смилянова