frida.bg

Най-добрите видове чай за плосък корем и лекота в стомаха

Една чаша чай за лекота в стомаха, моля? Освежаващ вкус, прекрасен аромат и топлина, която ни сгрява отвътре – чашата чай е идеалната зимна напитка. А в комбинация с забързване на храносмилането и метаболизма и освобождаване от ненужното подуване – е, чаят е всичко, от което имаме нужда в сезона на хедонистичното празнуване! Всеки вид чай е прекрасен избор, но ако имате тежест в стомаха, заложете на най-добрите видове чай точно за тази цел – връщане на лекотата и … усмивките!

Зелен чай

Не е тайна, че зеленият чай забързва метаболизма и подпомага изхвърлянето на задържаната вода от тялото. Зеленият чай също така съдържа богато количетво катехини, мощни антиоксиданти, които подпомагат отслабването.

Мента

Чаша ментов чай преди хранене и ще забележим, че храносмилането ни е подобрено и ще усетим много по-голяма лекота, след като станем от масата. Ментата успокоява болките в стомаха, а ароматът й активира слюнчените жлези, както и храносмилателните ензими. Заедно с доброто храносмилане ще имате намален апетит.

Джинджифил

Чаят от джинджифил повишава производството на стомашни сокове и е най-доброто средство за повишаване на имунната система. Отварата от джинджифил ще държи тялото си топло, ще напълни тялото ви с антиоксиданти и ще и помогне да изхвърлите токсините от тялото си. А с тях и излишните килограми и сантиметри от талията!

Кардамом

Кардамомът е познат в Индия като „зъранта от Рая“, поради многобройните му полезни качества. Под формата на запарка той подобрява състоянието на храносмилателната система и премахва подуване и киселини в стомаха. Освен това чаят от кардамон може значително да подобри вашия метаболизъм, което помага на тялото да изгори мазнините по-бързо.

Лайка

Макар самата лайка да няма отношение към отслабването, тя успокоява стомаха и поддържа добро състояние на стомашната и чревна лигавица. Ако имате болка в стомаха и подуване, чаят от лайка е едно наистина добро решение. Лайката е известна със своите противовъзпалителни, обезболяващи и успокояващи свойства. Чаша топла отвара от лайка преди сън и стомахът ви ще се чувства отлично на сутринта!