frida.bg

Как йога може да ни помогне да отслабнем и да стегнем фигурата си

Можем ли наистина да отслабнем с йога? И не е ли тя само за стречинг и гъвкавост? Отговорът е само един – с йога наистина можем да намалим теглото си, без да се налага да правим изтощителни кардио тренировки. Това е така, защото йога изисква сила и издръжливост, фокус на вниманието, гъвкавост и мобилност. Всичко в едно.

Освен това целта на йога е да ни покаже как наши ум, тяло и душа са свързани в едно неделимо цяло. Когато едно от тях е в дисбаланс това се отразява на останалите две. А това е много важно, особено когато искаме да отслабнем. В този ред на мисли излишните килограми често са във взаимовръзка със състоянието на ума и душата.

Йога и нашият Ум

Една от важните цели на йога е да ни направи присъстващи и осъзнати по отношение на собственото ни тяло, усещания, дишане и най-вече, нашите мисли (его). Може би не си даваме сметка, но тялото ни е в тясна връзка с естествеото на нашите мисли. Какво мислим за тялото си? Какви думи използваме, когато се обръщаме към него?

Йога всъщност ни помага да разграничим своя Аз от егото и целия букет мисли, които то произвежда непрекъснато. По този начин ние успокояваме ума и се освобождаваме от напрежението, както и от натрапчивите негативни мисли и навици. Спокойният ум също така взима по-умни решения, както и осъществява промени като тази – да се погрижим за тялото си, да го обичаме и да – да отслабнем също!

3 супер йога асани, с които бързо ще стегнете коремните мускули

Йога и нашето Тяло

Има хиляди йога позиции или асани, които изгарят калории, подобряват гъвкавостта и тонизират мускулите ни. Заедно с това йога успокоява ума и внася усещане за мир и спокойствие в цялото физичеко тяло. Но това, което най-много помага за отслабване и забързване на метаболизма са т.н. усукващи асани, които стимулират детоксикиращите процеси в организма ни. Освобождаването от токисните в комбинация с един час  йога практика в стил пауър йога, виняса или ащанга 3 х седмично – и резултатите няма да закъсеят!

Пауър Йога – един прекрасен начин за супер форма до лятото!

Йога и нашата Душа

Когато умът ни е спокоен, а тялото – здраво и гъвкаво, какво друго ни остава освен да се погрижим за нашата истинска същност? Или нашата безценна душа? Йога ни учи, че нашето тяло това е свещеният храм на душата. И трябва да го поддържаме чист (без токсини) и пълен с енергия и жизненост. Йога също така ни учи, че по-често трябва да закотвяме ума в настоящия момент. За да можем да се свържем и заблестим с чистотата на собствената си сияйна Душа! Ако знаем, че ние сме повече от тяло и повече от ум – ние ще можем да наблюдаваме себе си и да избираме какво да слагаме в чинията си, какво да поставяме в ума си. И тогава не само ще отслабнем, но и ще направим себе си истински щастливи!

За търсенето на нашата духовна същност и вътрешен център