frida.bg

Високопротеинови закуски, които ще ви предпазят от празничното преяждане

И вие искате да посрещнете Новата година в перфектна форма, нали? Без тежест в стомаха от празничното прекаляване с храна, без изненадващо отеснели дрешки и планове за драковови диети от 1 януари. Макар това да изглежда като мисия невъзможна, все пак има какво да направим, за да държим талията си под око.

Ако се стремим да похапваме храни, богати на протеин през деня, със сигурност ще изядем далеч по-малко количество, сядайки на обилната празнична трапеза. А това ще ни помогне да хапнем разумно количество храна, което няма да повлияе на фигурата ни. Освен това протеините забързват метаболизма ни – още една чудесна причина да включим тези високопротеинови закуски към празничната си диета!

Яйца

Изберете високопротеинова закуска с яйца и ще добавите 6гр. протеин на яйце. Освен това протеините в яйцата ще ви помогнат да се чувствате сити дълго време и ще ви предпазят от опасното по празниците „рязко“ прегладняване.

Яжте за енергия! И кои храни действат като енергиен шот

Кисело мляко

Киселото мляко е богато на протеин, подобрява храносмилането и благоприятства чувството за лекота в стомаха благодарение на ценните проботични бактерии. Освен това то е една от малкото храни, в които се съдържа конюгирана линолова киселина, която намалява телесните мазнини.

Извара

Изварата е отличен източник на протеини за сметка на минимално количество калории. Тя е изключително лека и засищаща и съдържа голямо количество калций, желязо и фосфор, както и витамини от групите А, D, B, C. Няколко лъжици извара за закуска и апетитът ви за висококалорични изкушения ще бъде притъпен напълно.

Ядки

Дръжте пакетче с ядки и без притеснение ги похапвайте този празничен сезон. Макар да са богати на калории, ядките са сред високопротеиновите закуски, които ще заситят глада ви, а здравословните мазнини и въглехидрати в тях, плюс напълно задоволителното количество протеин, ще ви направят енергични и жизнени. Както и ще ви помогнат да посрещнете 1 януари в перфектна форма!

Засищащо смути с протеин

Пълната чаша с витамини ще се отрази прекрасно на тялото и настроението ви.  А когато е с точните „зимни” съставки ще ви даде супер сили и енергия за целия ден! Добавете протеин на прах и любимите си супер храни, за да заредите тялото си с хранителни вещества и енергия!

Зимните смути рецепти за енергия и силен имунитет