frida.bg
нашата интуиция

Как да разпознаем гласът на нашата интуиция

Нашата интуиция говори от името на висшата ни същност. Тя може да се превърне в наша суперсила, пазител и водач, стига да се научим да разпознаваме и използваме езикът й. Интуицията не е нещо извън нас и следователно можем да й се доверим, да я oвладеем и да черпим от нейната енергия при всяко колебание и кризисна ситуация. Тя умее да борави с точните въпроси и отговори, и като един вграден gps да указва правилната посока. Особено, когато се отклоняваме от пътя на сърцето си. 

Не винаги е лесно да разпознаем тихият шепот на нашата интуиция. Той  идва от дълбоко и отвътре, заглушаван от шумотевицата на егото ни и от хаоса на мислите и желанията ни.

В житейски ситуации, които ни поставят на кръстопът и ни правят  свръх-емоционални е много трудно да направим разлика между интуиция и его. Но точно тогава сигналите, които ни изпраща интуицията са особено важни и тяхното разпознаване е от значение, защото егото се грижи за повърхността, а интуицията гледа навътре в същността на нещата.

интуиция

Ако отворите сетивата си за сигналите на интуицията ще се придвижвате по-лесно и безболезнено в правилната посока.

Никога не игнорирайте гласът и знаците, които ви изпраща вашата интуиция, защото те са указания от душата ви. Пътят на душата е единствения правилен път и за него знаете само вие.

Дори и да не си давате реална сметка за това, вашата скрита вътрешна сила – интуицията, е наясно с пътя на душата и е вашият верен водач в правилната посока.

Ако се колебаете относно следващият си ход, усмирете хаоса на чувствата и шума на мислите си, и се огледайте за знаците на интуицията. Техният смисъл е в това да ви накарат да спрете и да се вслушате в сърцето си.

знаци и интуиция

Има ситуации, които ясно говорят на езика на интуицията:

Болезнено колебание и трудност при взимане на решение

Никога не е лесно да се взимат важни решения, но понякога колебанието между ляво и дясно, ‘x’ или ‘y’ е особено болезнено. Ако вече ви се вие свят от въртене в кръг около едно или друго решение – това е сигнал за внимание, изпратен от вашата интуиция.

Ситуации на свръх-нерешителност са сигурен знак, че все още не сте си набавили цялата нужна информация или нещо не е наред с един от вашите евентуални избори. Най-добрият вариант в случая е да спрете и да изчакате. Докато чакате, наострете вътрешния си слух и чуйте какво още има да ви каже тихото ви вътрешно гласче.

Ако не можете да чакате – действайте според сърцето или най-добре – СПОРЕД СТОМАХА СИ. Изберете онова, което ЧУВСТВАТЕ, че ще размекне буцата в стомаха ви. То е винаги по-добрата опция от онова което ЗВУЧИ най-добре.

Интуицията е по-силна от логиката и понякога трябва да се доверим на чувствата си без да търсим рационално обяснение.

Търсене на посока и одобрение от околните

Няма лошо да търсим съвет или мнението на другите, особено ако те са важни за нас хора. Но когато става дума за житейски решения, важни сте ВИЕ, а не другите.

Хванете ли се, че при всеки удобен повод обсъждате проблема си с другите, това е ясен предупредителен знак от страна на интуицията Ви.

Дали не се опитвате да компенсирате своя вътрешен дискомфорт с колкото се може повече одобрение отвън?

Спрете с публичната дискусия на проблема си и се вгледайте навътре – там се крие истината и вие сте по-близо до нея, отколкото си мислите.

Чувство на отпадналост, изтощение или тотално изключване

Неправилните действия и неподходящото обкръжение винаги биват отчитани от нашата интуиция с внезапни състояния на физически и психически дискомфорт. Чувстватото на отпадналост и липса на съпротивителни сили са знаци на интуицията, които ще разпознаете по внезапното им появяване и изчезване във връзка с определени личности или места, които посещавате. В превод – те призовават към повишено внимание.

А тръгнете ли в абсолютно погрешна посока, няма начин интуицията да не се опита да ви спре като ви докара общо и необяснимо усещане за блокаж.

знаци и интуиция

Чрез прозренията на интуицията можем по-точно да преценим както себе си, така и другите.

Доверявайки се на интуицията си, можете по-правилно да прецените човекът, с когото общувате. Интуицията усеща хората независимо от впечатлението, което те се опитват да създадат за себе си визуално или вербално. Тя следи реакции и детайли в поведението повече от външността и думите.  Тя се води от скритото, игнорирайки външните признаци и съзнателно търсените ефекти.

Интуитивната преценка в общуването се фокусира в не-режисирани ситуации и спонтанни прояви, когато няма време за грим, сценарий и търсени ефекти.

Интуицията  е особено чувствителна по отношение на това как другия действа от позицията на силата или с други думи – как даден човек се отнася към по-слабите.

За да прозрете навътре в характера на другия следете неговото отношение към деца, животни, хора, работещите в сферата на обслужването, както и към онези, които не могат да му бъдат полезни с нищо. Подобни взаимоотношения предполагат ситуации на зависимост и не изискват нарочното усилие да се прави добро впечатление.

Това съвсем не означава, че не бива да обръщате внимание на логиката и разума си когато интерпретирате чуждото поведение. Но вашата рационална преценка за другите говори повече за самите вас, тъй като се основава на това какво вие бихте направили в дадена ситуация.

интуиция

Ето още няколко предупредителни сигнала, чрез който интуицията иска да ви каже ВНИМАНИЕ!, СПРИ! и се ВСЛУШАЙ В СЪРЦЕТО СИ:
  • Усещане за изтръпване, вътрешен сърбеж или настръхване
  • Усещане за спешност, неспокойствие, натиск и „пеперуди в стомаха“
  • Пророчески сънища и сънища, които изглеждат реални
  • Наблюдаване на числови съвпадения и модели от типа 11:11
  • Случаи на синхроничност
  • Случки на повтаряемост, съвпадения и настоятелност от типа на мелодия, която не можете да си избиете от главата
  • Особен шум в ушите, който не е свързан с определено здравословно състояние
  • Съвет, получен в точното време или реплика, която води до прозрение
  • Видение или мисъл, получени по време на душ или медитация
  • Общо физическо неразположение, което не е свързано със заболяване, особено в областта на главата и стомаха.

Наблюдавайте се, упражнявайте се и се научете да се доверявате на интуицията си. Тя е вашият сигурен водач, пазител и суперсила!