frida.bg

5-те магически съставки на непринудено щастливия живот

Всеки от нас иска да намери магическите съставки на щастието! Тези съставки са много индивидуални, но често те се обединяват около фактори като добро здраве, физически тонус, енергия, удовлетворяващи интимни взаимотношения, приятелски кръг, работа и като цяло позитивно отношение към себе си, другите и света. Може би в това няма нищо ново за вас, тъй като става дума за общочовешки потребности, но съвсем не е лесно да имаш всички тях в комбинация.

Сякаш винаги една от магическите съставки липсва, а щастието се изплъзва от ръцете ни. Всъщност можем да имаме всичко! Просто трябва да намерим простички начини да поддържаме хармонията вътре в нас и около нас като …

Направим малки, но качествени промени в начина си на хранене

Защото малките промени в хранителните навици могат да ни осигурят голяма промяна по отношение на това как се чувстваме в собственото си тяло.  Бонус фактор, здравословното хранене ще ни предпази от редица заболявания, ще ни даде енергия, тонус и пращящо здраве! За целта премислете наново как и с какво се храните. Дали обичайно хапвате нещо набързо, на крак, без да мислите какви хранителни вещества поема тялото ви? Ако това е така, започнете да се храните по-осъзнато, с любов и внимание към храната, която приемате, защото тя става част от вас.

Започнем да движим това прекрасно тяло, което имаме

Обездвижването ни прави сковани, отпуснати, уморени и лишени от жизнена сила. Единствено, когато раздвижим тялото си и раздвижим кръвообращението усещаме точно онази виталност, която се свързва с усещането за щастие. Движението е една от магичексите съставки на непринудено щастливия живот, от която всички ние се нуждаем. Разходки сред природата, групови тренировки, вдигане на тежести или йога – движението ще се отрази както на начина, по който изглеждате, така и на начина, по-който се чувствате. Това е голяма промяна, за която няма възраст, а всеки ден е перфектното време!

Развиваме своята кРеатИвнА страна

Вълшеба съставка номер 3: позволете си да бъдете спонтанни, креативни, усмихнати! Изберете ново хоби, което да правите просто за удоволствие, например рисуване, пеене, писане, редене на пъзели, изработване на бижута или нещо съвсем различно и иновативно, за което все още никой не е чувал. Позволете си да мечтаете, да танцувате, да изразявате спонтанно същността си в света. Това е магически, удовлетворяващ и освобождаващ начин да живееш шастливо, спонтанно, креативно!

Започнем да обръщаме повече внимание на нашите връзки

Започнете да заздравявате връзките си с приятели и роднини, както и да създавате нови. За целта посещавайте нови интересни места, клубове и мероприятия, които съответсват на интересите ви. Бъдете общителни, споделяйте, интересувайте се от другите, защото връзките с хората са една от най-важните съставки за щастлив живот!

Започнем да обичаме себе си качествено

Да приемем себе си точно такива, каквито сме, да си прощаваме и да бъдем малко по-добри към себе си всеки ден! Всичко запозва от нас – от нашите мисли, отношение и грижа към себе си. Защото само пълните ръце могат да раздават и само едно пълно с любов сърце може да обича!