frida.bg
опра

Правилата за успех на Опра Уинфри, които ще променят живота ви

Животът на Опра Уинфри е като жестока приказка с щастлив край. Израснала изключително бедно, с родители тийнейджъри, които я изоставят, преживяла травмата на сексуални злоупотреби и недоимък – тя  се превръща в най-известната и успешна телевизионна водеща в Америка. Но не само, тя притежава изключително успешното списание „O and O at Home“, както и собствена телевизия  „Oxygen“. Създава благотворителната организация „The Angel Network“, чиято цел е да подпомага жените и децата по света да имат равен достъп до образование и да реализират своя пълен потенциал. Опра Уинфри е изключителна жена, успяла да превърне тежкото минало в трамплин за успех в живота – успех, чиято цел е да помогне на хората по целия свят да повярват в себе си, да се борят и да живеят живота, който заслужават!

Именно затова смятаме съветите на Опра Уинфри за безценен дар. Те са преживяни, изпитани на собствен гръб, дълбоки и истинни, а ние вярваме, че личности като Опра променят и ще продължат да променят света към по-добро!

Поставяйте граници

Всеки от нас трябва да знае къде са неговите граници, защото всеки от нас има ограничено количество енергия, време и ресурси. Да знаем да казваме „Не“, когато някой ни моли за помощ/внимание/време и т.н. е в основата на това да запазиш себе си, както и да накараш другите да уважават границите ти и личното ти пространство.

Всичко започва от нашите мисли

Според Опра Уинфри всичко започва от нашите мисли и трябва да се замислим за това какви мисли позволяваме да „покълнат“ в нашето съзнание. Всяко нещо в света е тук, защото някой е имал идея, в която е повярвал и я е превърнал в реалност. Бъдете наблюдателни за своите идеи, мисли и фантазии, защото точно там е разковничето към успеха в живота ни.

Превърнете провалите си в мъдрост

Не позволявайте на провалите, неудовлетворението и спънките да ви отнемат правото да мечтаете за живота, който заслужавате. Вместо това, Опра ни съветва да превърнем всичко това в мъдрост. И да се учим, защото днешните неуспехи са утрешното вдъхновение и самата тя е живо доказателство за това!

Изразявайте своя пълен потенциал

Според Опра, нашата мисия в този живот е да изразим потенциала си като човешки същества. Няма значение къде се намираме точно сега в живота си, винаги има следващо ниво. И това продължава докато сме живи. Защото, според Опра, докато има какво да дадем на света, не сме приключили работата си на тази земя.

Всичко, което ни се случва е част от процеса

Да бъдеш наистина успешен, според Опра, означава да си напълно удовлетворен от това място, на което се намираш в живота си. Защото всички ние сме в процес на развитие и това развитие продължава докато продължава и самия живот.

Искайте най-доброто за себе си

Искайте най-доброто за себе си и ще го получите. Вярвайте, че заслужавате най-доброто и ще го получите. Това е най-ценния урок, който телевизионната водеща е научила в живота си и, за щастие, тя споделя с нас своите безценни уроци за успех в живота, които наситина могат да променят нещо и в нас!

Вижте повече:

Снимка на корицата: БГНЕС