frida.bg
успешните

Успешните хора знаят отговора на точно тези въпроси, а вие?

Какво различава успешните хора от не толкова успешните? Е, първите знаят отговорите на някои много важни въпроси, за които вторите не отделят време да помислят. Първите търсят информация, но не само навън. Те си задават правилните въпроси и намират важните отговори вътре в себе си. И да, не толкова успешните хора често се оправдават, че нямат време. Но само ако намерите време и го използвате качествено ще постигнете целите и мечтите си. Време за губене няма. Задайте си тези въпроси и действайте!

Какъв искам да стана като порасна?

Може ми смятате този въпрос за детински, но не е! Той ни помага да отворим съзнанието си широко и да излезем от рамката на ежедневието, а това от своя страна ни показва мястото, където искаме да бъдем. Онова най-прекрасно място, в което ще се чувстваме напълно удовлетворени от себе си, от работата си и от стечението на обстоятелствата!

Разширявам ли редовно зоната си на комфорт?

Зоната на комфорт представлява удобното пространство, в което всичко е предвидимо и познаваме много добре. То не ни кара да мислим и не ни създава безпокойство. Но само ако целенасочено излизаме от границите й ще успеем да видим какво още има за изживяване, както и ще разберем, че можем много повече, отколкото си мислим!

Какъв е моят план?

Успешите хора планират успеха си и знаят кои са стъпките, които трябва да изървят, за да стигнат там, където иска сърцето им. Ако нямате план не се учудвайте, че още не сте на мястото, в което ще се чувствате най-удовлетворени. Просто създайте такъв!

На какво ме учат моите грешки?

Повечето пътища към успеха са осеяни с не една и две грешки и провали. Успешните хора веднага искат да извлекат нещо полезно от всяка допусната грешка, защото имат визия за целта. Пътят не спира днес, но ако научим уроците си ще отидем по-бързо до мястото, което искаме!

Вярвам ли в себе си?

Най-важният от всички въпроси, които успешните хора си задават ежедневно. Вярвате ли достатъчно в себе си, за да изживеете и най-смелите си мечти? Вярвате ли, че заслужавате този успех? Вярвате ли, че усилията ще ви отведат на правилното място? Тези въпроси са изключително важни. Запишете си отговорите им и си ги задавайте всеки ден.

Тези въпроси, както и много други, ще ви помогнат да си изясните матрицата на успеха, както и да построите вътрешната рамка и убеждението, че вие вече сте постигнали този успех. Остаалото е въпрос на време, търпение и мотивация!