frida.bg
бившия

Оставете бившия там, където принадлежи – в миналото!

Всяка раздяла е внезапна. Колкото и да си мислим, че сме подготвени, не сме. Сякаш невидима ножица разрязва пространството между двама души, които са били най-близките същества един за друг. И от един моемнт нататък това спира да е истина. Реалността е друга и трябва да се адаптираме към нея. Любовта я няма. Нека се отвори ново място за любовта.

Оставете бившия там, където принадлежи

Но преди това… Нека си признаем, иска ни се да отречем раздялата. Отказваме да приемем нейната сурова действителност. Искаме да се върнем там, да поправим, да променим, да удължим… Само, за да спре да ни боли. Но това не е добра идея. Време е да се погрижите за себе си и да оставите бившия там, където принадлежи – в миналото ви.

„Раздялата не е толкова болезнена, колкото нашата естествена защита да я приемаме за такава.“

Тайгрес Лъв

И да, той е там с причина. Връзите приключват поради много различни причини. И след като вашата връзка е приключила най-вероятно има много основания за това. Освободете себе си от желанието да поправите и залепите счупеното. Пукнатините са знаци за трусове и за това, че на земята отдолу й липсва стабилност.

Защо това пускане е толкова трудно?

Защото ни е трудно да пуснем мечтите и фантазиите, които сме имали. Защото ни е трудно да повярваме, че някъде там зад ъгъла на светофара ни чака някой, който много повече заслужава нашата нежна прегръдка. Защото ни е трудно да повярваме, че тази любов, която все още тупти в сърцето ни, вече е в миналото.

Постарай се да не се съпротивляваш на промените, които изникват на пътя ти. Вместо това остави живота да живее чрез теб. И не се плаши, че живота ти се преобръща с главата надолу. Откъде знаеш, че онова, с което си свикнал, е по-добро от нещата, които ще дойдат?

Елиф Шафак

Защото не искаме да останем сами. Защото ни е страх. Но именно това етрамплинът, от който имаме нужда, за да продължим напред. Страхът означава, че сме в процес на трансформация. От едно състояние на друго. И вместо да забавяте вашия уникален ъпгрейд на нов левъл, прегърнете го. Оставете болката да изтече, защото раждането на нещо ново винаги е свързано с болка. Но това ще си заслужава. Просто повярвайте!