frida.bg

Клизма с кафе? Какво трябва да знаете за този мощен детокс метод

Клизма с кафе? Ако това ви звучи странно, моля, продължете да четете тази статия. Това е мощен детокс метод, който не трябва да подценяваме просто защото звучи странно. Този метод за прочистване на дебелото черво от токсини и тежки метали е познат от древността и се прилага успешно и днес от натуропатията за лечение на редица заболявания и профилактика.  Свикнали сме да разчитаме на тялото ни да се справя само с процесите на пречистване, но в съвременните условия на живот това е много тежка задача.

Имаме ли нужда от този детоксикиращ метод?

Виждаме невъзможността на организма ни да се справи с огромното количество замърсяване, токсини, радиация, лекарства и химикали, които ежедневно ни заливат от въздуха, храната и водата. Резултатът е очевиден – черния ни дроб и бъбреци страдат, храносмилателата ни система също, а тялото ни е перманентно с нарушено pH. Според д-р Джеймс A. Уилтц, докато продължаваме да допускаме, че дебелото черво ще се грижи само за себе си, ще продължаваме да се заблуждаваме за най-важната причина за болестното здравословно състояние на цялото тяло.“

Клизмата с кафе е мощен метод за детокс, прилаган от векове в природната медицина, но все още недостатъчно познат у нас. Тя е част от известната и лечебна The Gerson Therapy, чиято цел е да се стимулират естествените очистващи процеси на тялото чрез сурова храна, сокове, клизми с кафе и билки. Чрез клизмите с кафе всъщност се очистват черния дроб, тъканите и кръвта. Тази терапия е създадена през 1902г. от д-р Макс Герсон и се ползва за лечение на заболявания като артрит, диабет, рак и много други.

Как клизмата с кафе очиства тялото?

Смята се, че антиоксидантите в кафето имат положително влияние върху храносмилателната система и червата. А кофеинът предизвиква контракции на дебелото черво, което води до изхвърлянето на токсините навън. Също така има благорпиятно влияние върху тънките черва, кръвоносните съдове и подпомага секрецията а жлъчен сок. Кофеинът също така подпомага естественото образуване на антиоксиданта глутатион, който има противовъзпаляващо и очистващо действие.

Като страничен ефект от очистването на токсините се смята, че клизмите с кафе:

  • изчистват черния дроб и храносмилателната система от патогенни бактерии и токсини
  • подпомагат клетъчното обновяване
  • облекчават храносмилателни проблеми като подуване, констипация, болка
  • облекчават главоболие и мигрена
  • засилват имунната система
  • повишават нивата ни на енергия
  • изчиства кожата от акне и други проблеми, дължащи се на интоксикация

Макар да смятаме този метод за лечебен, бъдете внимателни! Преди да пристъпите към него, направете си консултация с  добър холистичен лекар или натуропат. Изчистването на дебелото черво с клизма е само една от техниките за цялостно здраве. Много е важно вашия лекар да изготви режим, съобразен с вашите уникални нужди и потребности, както и да следи състоянието ви за странични ефекти и подобрение. Само тогава можете да сте напъло сигурни, че всичко, което правите за здраве наистина работи точно за ВАС!