frida.bg

Пчелен прашец: природно богатство за енергия и здраве

Нека започна така, пчелният прашец притежава невероятни свойства, за които всеки от нас трябва да знае! Той се събира от пчеличките, които го извличат от медоносните растения, обработват го и създават това природно злато на гранули. Целта на пчелния прашец е да служи за храна за младите пчели, но освен това той се ползва от хората от векове като добавка за здраве, дълголетие и младост. А ползите му са неоспорими!

Пчелен прашец за здраве

Вкусът на пчелния прашец е леко хрупкав и сладък. Може да се разтваря във вода, сок или да се добавя всяка сутрин в зърнена закуска, смути или кисело мляко. Пчелния прашец е идеалната храна, с която да започнете деня си, защото той ще ви осигури над 90 безценни хранителни вещества, сред които:

  • 40% пълноценен вегетариански протеин
  • незаменими мастни киселини (70% омега-3, както и 3-4% омега-6)
  • витамини: витамин С, витамин D, витамин Е, витамин К, биотин, фолиева киселина и др.)
  • лецитин (15%), който намалява холестерола и е храна за мозъка
  • мощни антиоксиданти: рутин, каротеноиди, както и високо съдържание на антиоксиданта ORAC (Oxygen Radical Absorption Capacity). Неговото съдържание в пчелния прашец е близо три пъти по-високо от съдържаниео му в сините боровинки.
  • още много минерали, ензими и коензими, които предпазват клетките на тялото ни от увреждане и преждевременно остаряване
Как пчелния прашец ще ни пмогне да сме по-здрави?

Силна имунна система

Благодарение на богатството от витамини, които съдържа, пчелия прашец засилва имунната система и ни предпазва от вирусите и настинките, характерни за зимния сезон.

Повишава нивата на енергията

Пчелният прашец е любима храна на атлети и спортисти, защото повишава енергията и издръжливостта им по време на тренивровките. Също така подпомага възстановяването на мускулите и сухожилията след интензивно натоварване, благодарение на богатото си съдръжание на антиоксиданти. Ако имате нужда от енергиен шот, пчелният прашец ще ви даде всичко, от което се нуждаете!

Фонтан на младостта

Пчелния прашец забавя стареенето на клетките, премахва токсините от тялото ни и ни защитава от вредното действие на оксидативния стрес. Подобрява еластичността на кожата, забавя появата на фини линии, както и има благоприятно действие при проблеми на кожата като акне и възпаления.

Подобрява настроението

Благодарение на богатото си съдържание на „невронутриенти” пчелния прашец ни помага да се се справим с умората, депресивните симптоми, апатията и тревожността. Повече енергия, здраве, младост и добро настроение – пчелният прашец ни дава всичко от което се нуждаем!